València será referent esportiu internacional amb el Campionat Europeu d’Atletisme en Pista Coberta 2027
La capital valenciana ha sigut la designada este divendres a Roma per a acollir este esdeveniment esportiu després de la retirada de la candidatura de Gènova
Paula Añó ressalta que el compromís de Generalitat, Diputació, Ajuntament i la federació nacional i la valenciana d’Atletisme “garantix l’execució impecable d’este esdeveniment”
La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha destacat que la designació de València com a seu del Campionat Europeu d’Atletisme en Pista Coberta 2027 “situarà la ciutat novament com a referent esportiu en l’àmbit internacional”.
Paula Añó ha fet estes declaracions després de conéixer-se la decisió de la Federació Europea d’Atletisme, reunida este divendres a Roma, que ha acordat que València aculla en 2027 este important esdeveniment esportiu després de la retirada de la candidatura presentada per Gènova.
La secretària autonòmica ha assenyalat que, encara que la retirada de Gènova a este certamen “ha aplanat el camí per a la proposta valenciana, la comissió avaluadora que va visitar la ciutat el passat 19 i 20 de gener va poder comprovar de primera mà el projecte de València. De fet, en el seu informe destaquen la capacitat logística, hotelera i organitzativa de la nostra seu, així com la qualitat de les instal·lacions esportives”.
La candidatura és una proposta conjunta de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, l’Ajuntament de València i la Diputació de València, juntament amb la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), amb el Velòdrom Luis Puig com a seu, que ja va allotjar esta competició en 1998 i el Mundial de 2008.
A més, el projecte disposa de Fira València i l’estadi del Túria com a instal·lacions complementàries, així com la pista d’atletisme municipal de Paterna per al calfament i entrenament dels esportistes.
La secretària autonòmica de Cultura i Esport ha apuntat que el compromís d’esta elecció “s’estén molt més enllà de les contribucions financeres. És una inversió profunda i sincera en la nostra comunitat i les generacions futures”.
En este sentit, ha ressaltat “la col·laboració i compromís entre tots els àmbits de govern a València, que exemplifica este divendres a Roma no solament cooperació, sinó una profunda unitat de propòsit”.
Segons ha expressat Añó, “esta associació entre totes les parts garantix l’execució impecable d’este esdeveniment, establint un nou estàndard del que es pot aconseguir quan treballem com si en fórem un. Junts, estem component una simfonia de somnis compartits i aspiracions col·lectives, creant un llegat que ressonarà durant generacions”.
“La visió és clara. Veiem l’esport no solament com una competència, sinó com un poderós catalitzador per a la transformació: una ferramenta per a la cohesió social, una plataforma per a empoderar la nostra joventut i un pont que connecta diverses comunitats en una societat unificada i vibrant”, ha conclòs.
En l’acte han estat presents, a més de Paula Añó, l’alcaldessa de València, M. José Catalá, així com el director general d’Esports de la Generalitat, Luis Cervera; la regidora d’esports de l’Ajuntament, Rocío Gil; la directora de la Fundació Esportiva Municipal, María Ángeles Vidal; el president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), el valencià Raúl Chapado; el director de competicions de la RFEA, Luis Saladie, i la directora de Relacions Internacionals de la Federació, Beatriz Santos.