València es posiciona com a ciutat líder en el sector del gaming amb La Farinera com a seu
Albergarà la iniciativa València Game City, un programa d'innovació que busca situar a València en el paper protagonista de la indústria del sector dels videojocs
L'edifici de la Farinera albergarà la iniciativa València Game City, un programa d'innovació que busca situar a València en el paper protagonista de la indústria del sector dels videojocs i els eSports. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, María José Catalá, durant la inauguració de l'edició 2023 de DreamHack València.
En este sentit, l'alcaldessa ha assenyalat que València Game City serà “un exemple de com una ciutat pot abraçar la indústria del videojoc i els eSports per a impulsar el desenvolupament en múltiples àrees socials i econòmiques”, i ha afegit que “ens convertirem en la ciutat referent per a liderar les grans competicions d'eSports i els grans esdeveniments del gaming perquè són un sector estratègic, motor de nous models de negoci, generadors d'ocupació i ens convertix en un exponent internacional de l'economia creativa i del coneixement”, així com que “hem de retindre el gran talent que tenim i generar ocupació”.
L'antic edifici industrial de principis del segle XX, que forma part del complex de naus del carrer Juan Verdaguer de més de 5.500 metres quadrats, acabat de rehabilitar al barri del Grau, es planteja com un espai d'innovació i aposta per les tecnologies digitals i emergents, la qual cosa fa d'este espai l'àmbit idoni per al desenvolupament de València Game City.
Durant la seua visita a DreamHack València, l'alcaldessa s'ha fotografiat amb el trofeu de la Superliga, la Lliga d'esports oficial de League of Legends, el videojoc més popular a Espanya. Així mateix, ha apuntat que ser el motor de la indústria del videojoc “comporta també ser el motor de nombroses àrees com l'esport, turisme, art, cultura, tecnologia i desenvolupament econòmic però també de la sostenibilitat, la inclusió i la diversitat”.
Per la importància d'este sector, l'Ajuntament de València ha augmentat la seua aportació al festival Dreamhack València, de 100.000 a 150.000 euros, tant per a les edicions de 2023 com de 2024, tal com va acordar la Junta de Govern la setmana passada. Esta competició de videojocs i gaming és la més gran d'Espanya, que se celebra des de hui i fins diumenge que ve, dia 9, en Fira València.
Salut digital, esports, cultura, formació i desenvolupament tecnològic
L'alcaldessa ha apuntat les principals línies que promourà la iniciativa València City Games: explorar les oportunitats en l'encreuament entre els esports, els videojocs i el benestar físic i mental, dins del sector de la salut digital (que es preveu que arribe als 23.2 mil milions d'euros en 2024). En segon lloc, integrar els videojocs i els eSports en els programes educatius per a formar als futurs professionals (d'una indústria que va generar 134.9 mil milions d'euros en 2022). Un dels principals objectius passa per consolidar València com una destinació rellevant per als entusiastes dels videojocs i eSports, maximitzant l'impacte d'esdeveniments com DreamHack València i integrant elements de la cultura gamer en els principals esdeveniments turístics urbans.
També es planteja la integració dels videojocs i els eSports en l'àmbit de l'art i la cultura de la ciutat, la qual cosa contribuirà al creixement del mercat de l'art digital, (que podria arribar als 4.1 mil milions d'euros en 2025). I, finalment, en el camp de la tecnologia, es donarà impuls a la innovació i a la investigació en tecnologies emergents relacionades amb els videojocs i els eSports, com la realitat virtual o la intel·ligència artificial (mercats que s'espera que arriben als 78.1 mil milions).
Per a la posada en marxa de València Game City es constituirà un comité gestor representat per membres de les institucions municipals, la cadena de valor de la indústria del videojoc, els eSports i experts en el camp de la innovació tecnològica i cultura, juntament amb l'experiència del centre d'innovació Las Naves.
L'edició 2022 de DreamHack València va deixar més de 10 milions d'euros a la ciutat, va atraure més de 75.000 amants de l'oci digital, va arribar a 20 milions de persones connectades en línia, i va suposar 170 noves ocupacions. Es tracta d'un sector, ha recordat Catalá, que té un volum que superarà els 169.000 milions d'euros en 2023.