València es posiciona com a capital de la gastronomia mediterrània i el turisme accessible
La capital del Túria desenvolupa tot el seu potencial cultural i gastronòmic en la segona jornada de FITUR
València ha apostat per donar a conéixer i mostrar la seua part més cultural, gastronòmica i accessible en aquesta segona jornada de la Fira Internacional de Turisme de Madrid. En aquest 2023 la ciutat acollirà la important gal·la The World’s 50 Best Restaurants, on es donaran cita els millors xefs del món. A més, en el terreny cultural posarà en marxa l'Any Sorolla, dedicat al pintor de la llum.
També s'ha presentat aquest dijous en el pavelló de FITUR LGTBI la pròxima edició dels Gai Games que València acollirà en 2026, que posiciona a la ciutat com un dels millors destins lgtbi-friendly.
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha presentat la gala de lliurament dels World’s 50 Best Restaurants acompanyada del regidora de Turisme, Emiliano García, i ha assegurat que, “amb aquest esdeveniment gastronòmic internacional, València es posiciona com la capital de la gastronomia mediterrània”.
Sandra Gómez ha remarcat que València està “molt ben posicionada en l'atracció de turisme de qualitat i rendible que ens ha permés materialitzar l'objectiu que ens marquem en 2015: convertir la nostra ciutat en un destí urbà i desestacionalizado sostenible”. “Hui estem en Fitur transmetent tots aquests atributs en els quals treballem i que demostren que som un destí gastronòmic”, ha postil·lat.
Gómez també ha subratllat que València “cada vegada té més visibilitat i millor posicionament”, la qual cosa es veu reflectit en “l'augment exponencial de places en el nostre aeroport, de línies i de companyies aèries que decideixen connectar-se amb l'Aeroport de València”.
València rep un reconeixement per la seua aposta pel turisme accessible
La vicealcaldessa també ha destacat que València s'ha convertit en una ciutat accessible per a tots i totes durant la recepció del reconeixement TUR4all – FITUR 2023, que ha rebut la Fundació Visit València, després del seu treball al costat de PREDIF per transformar la ciutat en un destí accessible i intel·ligent per a totes i tots els seus visitants.
Per a Gómez, aquest reconeixement és “dels quals a un li fa estar orgullosa i orgullós del treball realitzat, que comencem fa uns anys, per a fer de València una ciutat accessible, una ciutat inclusiva, una ciutat perquè qualsevol persona poguera visitar-la”. “Això passa per ser i tindre productes accessibles i enfocats a qualsevol tipus de diversitat funcional”, ha ressaltat Gómez, qui ha reconegut la labor del Regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.
En paraules de la vicealcaldessa, el treball realitzat “ha fet que hi haja importants entitats que reconeixen aquest tipus de productes, i que hagen volgut donar-li enguany un premi a la ciutat de València com un turisme accessible per a tots i totes”.
Per part seua, el Regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que aquest guardó és resultat “del model turístic de governança que va iniciar Sandra Gómez en 2015”. A més, ha destacat la importància del reconeixement, ja que “és un recolzament al treball ben fet des de València en un model d'accessibilitat”.
“Hem de seguir, però estem contents que les coses isquen bé, i de tindre un talent tan important com el que hi ha en aquests moments en cadascuna de les organitzacions”, ha conclòs l'edil.
A la recollida del premi de PREDIF també han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, la ministra de Ciència, Diana Morant, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.