València netejarà les seues platges per a eliminar els residus marins
ELPERIODIC.COM - 11/12/2019Es preveuen unes trenta accions l'any vinent
El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha participat en la presentació d’este projecte que consistirà en la neteja de les platges de la ciutat, en concret El Cabanyal, Pinedo, El Saler i Perellonet. A més, es farà un seguiment dels residus marins en cada estació de l’any mitjançant la seua clasificació. Campillo valora la implicació de les entitats en la conservació i cura de la nostra costa, i també recorda que el Servici de Devesa-Albufera participa al Programa de Seguimient per a Residus Marins del Ministeri per a la Transició Ecològica en col·laboració amb l’Oceanogràfic.
L’Ajuntament col·labora amb la nova campanya de Creu Roja i la Societat d’Agricultors de la Vega de València per a la neteja i seguiment de residus marins. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha participat en la presentació d’este projecte que consistirà en la neteja regular de cadascuna de les platges de València, en concret El Cabanyal, Pinedo, El Saler i Perellonet. Així mateix, es realitzarà un seguiment dels residus marins en cada estació de l’any mitjançant la seua classificació. El vicealcalde ha agraït el compromís mediambiental amb la ciutat d’estes dos entitats en afirmar que “estem en un moment d’emergència climàtica on cada vegada més la població està prenent consciència de que tenim un gravíssim problema global que urgeix accions i aliances també des de l’àmbit local”.
Voluntaris i voluntàries de Creu Roja i personal de SAV-Agricultors de la Vega seran els encarregats de fer les eixides al llarg de l’any 2020 per netejar de residus les platges. S’han previst un total de 30 eixides. Una actuació que es completarà amb una catalogació trimestral i accions de conscienciació a la població per aconseguir un canvi de conducta i hàbits. “Conèixer la tipologia dels residus detectats ens ajudarà a proposar mesures correctores”, ha explicat la tècnica del projecte, Elena Cruz.
Campillo ha recordat que també des del Servici Devesa-Albufera s’està participant en El Programa de Seguiment per a Residus Marins del Ministeri per a la Transició Ecològica en col·laboració amb l’Oceanogràfic. “Tenim un problema greu amb els plàstics a nivell mundial, una contaminació que té efectes sobre els hàbitats, les espècies, la salut humana i sobre sectors econòmics com ara la pesca, el turisme i la navegació”, ha assenyalat. Davant d’això, el vicealcalde ha fet una crida a la població: “Urgeix prendre mesures encaminades a reduir l’impacte de la nostra acció diària. És necessari canviar el model actual de consum i reciclatge i conscienciar-nos que hem de reduir la quantitat de residus que generem”.
ALIANÇA ENTRE L’AJUNTAMENT I CREU ROJA
La col·laboració entre l’Ajuntament de València i Creu Roja en esta matèria s’ha consolidat. Durant este estiu, un centenar de persones han participat a la quarta edició del “Programa de voluntariat socioambiental de Creu Roja” que es desenvolupa al Parc Natural de l’Albufera. L’objectiu és contribuir a la protecció de la biodiversitat i la prevenció d’incendis forestals. Les persones participants desenvolupen una tasca de suport al servici Devesa-Albufera en la vigilància, educació i comunicació ambiental. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat l’aliança de les entitats i la societat civil per tal de protegir el patrimoni natural de València en manifestar que “es tracta d’un compromís col·lectiu per la cura del medi ambient”. Campillo ha valorat “el paper d’ambaixadors mediambientals que exerceixen les persones voluntàries cap als usuaris i usuàries de les platges per tindre cada vegada més consciència d’allò que ens estem jugant”.