València CF, Llevant UE i València Basket s’alien amb l’Ajuntament contra la violència masclista
ELPERIODIC.COM - 04/02/2020Els tres clubs donen a conéixer a milers d’abonats, a través de les pantalles i la megafonia, el servici d’atenció psicosocial a homes “Repara”, de la regidoria d’Igualtat
“Si has tingut dificultats en les teues relacions de parella... Ara t’oferim un lloc confidencial, de suport i ajuda mútua. Para. Si estàs obert i motivat per a un canvi, pots reparar el dany. Repara. Som un servici municipal d’atenció psicosocial a homes. Volem ajudar-te, volem ajudar-nos. Pregunta, t’escoltem”. Este missatge, junt als diferents canals de comunicació per a adreçar-se al servici (telèfon 962087664; correu electrònic valencia.es/repara i pàgina web repara.pisma@valencia.es) és el que actualment es difon a través de pantalles i megafonia dels principals equips esportius de la ciutat.
Concretament, el València CF, el Llevant UE i el València Basket estan mostrant en els descansos dels partits que es juguen en el Mestalla, Ciutat de València i la Fonteta el vídeo de la regidoria d’Igualtat sobre “Repara”, un servici que ofereix tractaments psicològics per al foment de la igualtat i les noves masculinitats, amb professionals en el sector per a radicar el problema des de l’arrel.
Segons explica la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucía Beamud, “des de l’educació i la regulació emocional dels homes que causen la violència de gènere, amb re-educació i rehabilitació es poden donar pasos molt importants en l’eradicació de la violència de gènere”.
“Que els tres equips més importants de la ciutat s’hagen decidit a col·laborar amb la regidoria d’Igualtat és una magnífica notícia, el servici està donant-se a conèixer i mostrant-se a unes 100.000 persones, amb la sinergia entre els tres clubs, i això és molt positiu. A més, estem molt agraïts i contents de poder lligar el món de l’esport a la lluita contra la violència de gènere”, ha explicat Beamud.
L’Ajuntament de València, d’esta manera, a més d’innovar en l’abordament del problema, treballant també directament amb homes (tant els que tenen condemnes per violència de gènere com els que decideixen acudir de manera voluntària per previndre) està innovant en la manera de comunicar este servici. “El major repte és que acudisca el major nombre d’homes possibles”, ha dit Beamud.
El programa es basa en tres passos: pensaments, emocions i conducta. Un dels temes centrals d’estes teràpies, a més, són les relacions de parella, perquè puga haver-hi una gestió més efectiva de les emocions, menys dominació i que disminuïsca la violència contra les dones.
BALANÇ D’ATENCIONS
D’altra banda, la regidora Beamud ha donat a conèixer que el nombre d’homes atesos des que el passat mes de setembre es posara en marxa el servici ha sigut de 20; dels quals 12 són condemnats per delicte de violència de gènere; 6 homes voluntaris que han acuduit per iniciativa pròpia i dos homes derivats pels Servicis Socials de Patraix. Els 20 homes atesos representen un 22% del nombre total d’homes proposat per al primer any del servici, 90 en total.
S’ha començat a treballar amb el primer grup d’homes penats, derivats pel Servici de Gestió de Penes i Mesures alternatives de València el dia 12 de novembrePel que fa al treball de sessions grupals d’este primer grup ha començat el 12 de febrer. Cal recordar que les oficines del servici estan situades dins de les dependències del Centre de Servicis Socials de Patraix, al carrer Salavert, 13.