VALENCIA | SOCIETAT

València llança un missatge als consumidors de l'explotació sexual: “No sigues còmplice”

ALBA PÉREZ - 09/09/2024

Dins de la campanya del 23 de setembre com a Dia Internacional contra l'explotació sexual, i el trànsit de dones, xiquets i xiquetes

L'Ajuntament de València se suma una vegada més a la lluita contra l'explotació sexual i el tràfic de persones, esta vegada amb una campanya dirigida directament al consumidor d'esta pràctica, sota el lema “no sigues còmplice de l'explotació sexual”.

Així ho ha presentat este dilluns en roda de premsa la regidora d'Igualtat, Rocío Gil, al costat del creatiu de l'agència de publicitat de la campanya, Ricardo Terradas.

A més d'informar sobre esta greu problemàtica, la campanya reclama a la societat en general que reaccione no sent còmplice. Es tracta de “no normalitzar una situació d'abús sobre dones vulnerables i de no pagar per sexe”. La campanya denuncia l'explotació del cos de les dones, la falta de llibertat real que la pràctica totalitat tenen i l'enorme sofriment físic, psicològic i emocional que comporta per a dones, xiquets i xiquetes.

La campanya del 23 de setembre com a Dia Internacional contra l'explotació sexual, i el trànsit de dones, xiquet i xiqueta, té com a objectius conscienciar a la població, donar visibilitat a este dia, fer reflexionar a la societat perquè no es normalitze esta problemàtica, i finalment, comunicar dades objectives perquè “els ciutadans tinguen coneixement de la serietat de l'assumpte”, ha explicat el creatiu de la campanya.

Tal com ha explicat Terradas, la cartelleria es compon de tres representacions gràfiques i arreplega el missatge de “23 SOS”, sota el qual es mostra la imatge d'una dona en blanc i negre, simbolitzant que “es troba en un forat de falta de llibertat i sofriment”. En este sentit, la paraula ‘SOS’ reflectix que “són les víctimes les que estan demanant ajuda i és un crit a l'esperança”. “No sigues còmplice, si no ho consumixes ni secundes, és la manera que tens d'ajudar-les”, ha afegit.

La imatge de la campanya estarà en la Línia 71 de l'EMT i 80 opis de la ciutat. A més, a través de les xarxes socials del Consistori, es difondrà un vídeo de 20 segons que “té com a objectiu cridar l'atenció amb un missatge dur i fort, que no passe desapercebut i que convide a la reflexió”, ha explicat Ricardo Terradas. A més, es pretén viralitzar el contingut de la campanya mitjançant els hastags SOSexplotaciónsexual i noseascómplic.

Una altra de les activitats principals de la campanya serà la conferencia ‘Joventut, Internet i violència sexual: Qui gana?’ de la la activista Amelia Tiganus, que va patir esta problemàtica en primera persona. Tindrà lloc el 17 de setembre a les 18.00 hores en la sala d'actes del Centre Municipal de Joventut.

L'Ajuntament de València també ha creat una web amb l'objectiu de difondre la campanya, donar a conéixer totes les accions i exposar dades sobre esta problemàtica.

Rocío Gil també ha destacat que, després de mantindre una va reunir amb l'Associació Amics dels Velluters, en la qual els veïns van demanar realitzar alguna campanya sobre esta qüestió, es va acordar que des del Consistori se'ls proporcionaria cartelleria perquè “els col·loquen en la zona, ja que ells com a veïns tenen localitzats alguns focus importants d'esta explotació, és una forma que al carrer puguem apel·lar a tots els demandants d'esta pràctica”.

A més, la regidora d'Igualtat ha assenyalat que des de l'Ajuntament de València es treballa amb les associacions de Càritas i Metges del Món, amb l'objectiu de frenar esta qüestió. Estes associacions, desprenen dades “molt preocupants” a València, atés que “ el 20% de les dones ateses l'any passat eren nous casos”.

Terradas també ha exposat que s'ha detectat l'alarmant dada que “cada vegada el consumidor és més jove, arribant a ser adolescents” i ha apuntat que “este consum està lligat a la pornografia”.

MÉS FOTOS