València intercanvia experiència i formació amb policies i bombers de Cotacachi
L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació, juntament amb el govern descentralitzat de Cotacachi (l'Equador) i el Fons Valencià de Solidaritat, han dut a terme un procés de capacitació i assistència tècnica de policia i bombers procedents del municipi equatorià . Esta iniciativa forma part d'un intercanvi pioner de coneixements i bones prà ctiques en el departament de Protecció Ciutadana.
La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fà bregas Santana, ha explicat que «esta iniciativa servix per generar sinergies de col·laboració institucional amb els països del sud, i creiem que és enriquidora per a ambdós societats, perquè l'enfortiment de les capacitats institucionals és bidireccional».
Per la seua part, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha agraït als policies equatorians l'interés mostrat per l'organització de la Policia Local de València i ha destacat el «valor recÃproc que tenen iniciatives com estes, sempre és positiu per a les dos parts qualsevol intercanvi de coneixements, cultures». Menguzzato ha considerat «fonamental este tipus de formacions que sempre hem fomentat des de Policia Local».
Des del passat 15 d'octubre, s'ha dut a terme a València la capacitació i assistència tècnica de dos policies, un és el cap de Gestió i Planificació de Projectes, Alejandro Arévalo, i l'altre l'agent civil de trà nsit de l'empresa pública Movidelnor de Cotacachi, Eduardo Checa, aixà com la de dos bombers, el capità Giovanni Zamora i el sotstinent Xavier GarcÃa del Cos de Bombers de Cotacachi.
Esta iniciativa forma part d'un intercanvi pioner de coneixements i bones prà ctiques en el departament de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, que a més compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, el Govern Descentralitzat Municipal de Cotacachi i el Fons Valencià per la Solidaritat.
En este cas, els funcionaris de Cotacachi han participat en reunions de planificació, en prà ctiques d'entrenament, xarrades i tallers per al públic en general. La formació està orientada a aprendre bones prà ctiques en campanyes de sensibilització, conscienciació i xarrades didà ctiques, aixà com entrenaments i noves tecnologies.
L'assistència tècnica està dins del programa de Cooperació que el Fons Valencià i el municipi de Cotacachi porten realitzant des de 2015 amb l'objectiu que els tècnics municipals puguen viure experiències inherents a les seues à rees de treball en un context geogrà fic diferent.
A més de les experiències per als funcionaris municipals de la Comunitat Valenciana, els "Viatges d'aprenentatge" de tècnics i tècniques de les contraparts locals faciliten el contacte directe i experiències de camp en l'à mbit del turisme, cooperació internacional, gestió pública i desenvolupament local. L'assistència tècnica també afavorix l'intercanvi d'experiències i de coneixements entre els socis del Sud i les entitats locals sòcies, de manera que tots s'enriquixen amb altres visions de treball i gestió.
Al llarg de 2018, el Fons, ha realitzat un programa d'activitats de formació, sensibilització i educació per al Desenvolupament, aixà com de cooperació tècnica de la mà de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València. «El principal objectiu és fer visible a la ciutadania de València i a les seues pedanies, les accions que realitzem de forma conjunta amb altres organismes i institucions», segons la presidenta del Fons, Xelo Angulo.