VALENCIA | POLÍTICA

València exhibix a Itàlia la consecució de 130 milions de fons europeus per a projectes relacionats amb la mobilitat

ELPERIODIC.COM - 01/02/2023

Projectes Europeus ha detallat el treball conjunt amb Mobilitat en projectes com ara carrils bici, conversions per a vianants, zones de baixes emissions, autobusos, marquesines i digitalització dels servicis de mobilitat

L’Ajuntament de València, a través de l’Oficina municipal de Projectes Europeus, ha participat en el projecte Local UE Charter per a donar a conèixer els drets europeus de la ciutadania i, concretament, el dret a la participació en els assumptes públics. “Hem destacat el dret a la bona administració i els esforços per millorar les polítiques públiques locals i la gestió amb l’Agenda Urbana, la gestió per objectius, la innovació i la captació de fons europeus, on, per exemple, hem aconseguit vora 130 milions d’euros per a projectes vinculats amb la mobilitat”, ha explicat el regidor d’Innovació, Carlos Galiana.

La delegació valenciana desplaçada a la localitat italiana de Cervia ha liderat la jornada de treball des d’una perspectiva integral del dret dels veïns i veïnes a participar en les qüestions que els afecten directament. “Tenim un compromís municipal quant als seus drets, també pel que fa a crear entorns saludables, una ciutat climàticament neutra amb impactes directes en el model de mobilitat urbana i metropolitana, una important política pública del nostre govern”, ha destacat.

El servici de Projectes Europeus ha traslladat el treball realitzat pel servici de Mobilitat Sostenible pel que fa a la participació ciutadana, com ara la Mesa de la Mobilitat en iniciatives com ara la construcció i millora de la xarxa ciclista, la creació de rutes escolars segures o la rehabilitació integral de la plaça de la Reina. “El treball conjunt entre els dos servicis ha aconseguit finançament europeu per a molts projectes, com ara carrils bici, reformes de places, conversions per a vianants, zones de baixes emissions, autobusos, marquesines o digitalització dels servicis de mobilitat”, ha detallat. Tot, per reforçar un canvi de model de mobilitat que “impacta en diversos drets de la ciutadania, com ara els de participació, expressió, reunió, els de les persones grans, els de joves, els de persones discapacitades i el d’una bona administració”.

La jornada liderada per València ha comptat amb 50 participants i s’emmarca en un projecte amb huit socis, municipalitats, cambra empresarial i associacions esportives i socials, que compartixen experiències per divulgar i aprofundir en les bones pràctiques que fan possibles els drets de la ciutadania europea.