VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

València estrena parcs biosaludables en huit centres per a majors

ELPERIODIC.COM - 15/12/2019

S'han invertit 38.000 euros a Borbotó, Benicalap, Benimaclet, Giorgeta, Fuensanta, Montolivet, Sant Marcelino i Sant Isidre

Pilar Bernabé, regidora d'Envelliment Actiu, aposta per “reforçar un model que siga actiu, saludable i participatiu”, i que complisca amb els objectius “de millorar la qualitat de vida de les persones majors”.

Els parcs biosaludables, que ja es troben instal·lats i operatius en 8 Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM), responen segons Bernabé “al compromís de la regidoria d'Envelliment Actiu de promoure un servici públic i gratuït que pose el focus d'atenció en el benestar i salut de la població major de 60 anys de la nostra ciutat”. Així mateix, la instal·lació d'estos parcs biosaludables obeeix “a la necessitat de crear espais verds a l'aire lliure en els quals, a més de promocionar la socialització, es proporcionen mitjans que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones majors mitjançant el desenvolupament d'activitats físiques”, ha manifestat la regidora.

El subministrament dels parcs biosaludables i la seua instal·lació, per a la qual ha sigut necessària realitzar obres per a la seua corresponent fonamentació que “garantisca la seua estabilitat i funcionament”, han comptat amb un finançament de 38.079,91€. En total, han estat emplaçats 41 aparells en circuits repartits entre els CMAPM Borbotó, Benicalap, Benimaclet, Giorgeta, Fuensanta, Montolivet, Sant Marcelino i Sant Isidre.

Cada parc biosaludable està compost per un circuit entre 3 i 8 aparells d'exercici físic, concebuts a l'efecte de mantenir i desenvolupar capacitats tals com “l'equilibri, la coordinació, la força, l'elasticitat, la mobilitat i l'agilitat”. Alguns dels tipus d'aparells biosaludables que s'han instal·lat són els coneguts com el “volant de 4 comandaments”, la “bicicleta amb suport”, la “premsa horitzontal doble”, el “elevador”, la “el·líptica” o el “timó doble”.

Els beneficis que comporta la pràctica de l'activitat física que es pot dur a terme en estos parcs biosaludables “busquen incidir en una millora de la capacitat cardiovascular, un enfortiment muscular i ossi, una millora de la capacitat immunitària, ajudant a controlar el pes i millorant la coordinació locomotora i l'equilibri dels qui s'exerciten en ells”, ha remarcat la regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé.

D'altra banda, l'ús dels circuits biosaludables posseeix per a Bernabé “un marcat caràcter preventiu”, ja que poden ajudar a pal·liar malalties o lesions concretes, com l'osteoporosi o l'alleujament de dolors d'esquena, a més de contribuir a posar un fre que retarde la falta d'autonomia a partir de certa edat”. “La suma de tot això, pot aportar una sèrie de beneficis en el qual les persones que els usen experimenten un millor humor i sensació del benestar, alhora que s'enfortix l'autoestima i autoconfiança”, ha conclòs.

MÉS FOTOS