VALENCIA | ECONOMIA I NEGOCI

València doblega el pressupost dels Bons al Comerç

ELPERIODIC.COM - 01/07/2022

Aquesta nova campanya es desenvoluparà entre el 3 d'octubre i 30 de novembre

La nova edició de Bons al Comerç passa dels 17.000 bons en 2021 fins als 27.882 d’enguany, i incrementa la inversió, que puja dels 847.000 euros fins als 1,6 milions d’euros. Esta campanya, en col·laboració amb Cámara Valencia, es desenvoluparà entre el 3 d’octubre i 30 de novembre. El consumidor adquirix una targeta a un preu de 50 euros, que pot canviar en els establiments adherits per productes i servicis per valor de 100 euros, atés que el consistori aporta els altres 50 euros. La Junta de Govern ha aprovat este divendres la iniciativa i ha acceptat una subvenció europea de vora 150.000 euros per posar en marxa una ferramenta de previsió meteorològica, entre altres assumptes.

El vicealcalde, Sergi Campillo, acompanyat del regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha informat en roda de premsa dels acords adoptats per l’òrgan col·legiat. En relació als Bons al Comerç, ha subratllat que “l’objectiu principal és impulsar les compres en el comerç local i de proximitat i aconseguir pal·liar les conseqüències econòmiques que ha tingut la covid-19 en este sector, i ara la crisi energètica i inflacionista”. Campillo ha recordat que es tracta d’una “mesura nova” que es va implantar l’any passat i que va tindre “incontestable èxit entre la ciutadania”. De fet, “els bons es van acabar en unes hores”.

Els bons s’obtindran en la modalitat de targetes bancàries a través del web www.bonocomerciovlc.com, associades al número d’identificació de l’usuari —DNI o NIE—. En la funda de la targeta s’imprimirà un codi QR per descarregar el llistat actualitzat de comerços adherits, que també es podrà consultar al web de la campanya.

D’altra banda, tal i com ha explicat el vicealcalde, la Junta de Govern ha acceptat vora 150.000 euros de la Unió Europea dins del projecte CityCLIM, per tal “procurar uns servicis climàtics urbans de pròxima generació, utilitzant models meteorològics avançats i fonts de dades emergents”. Amb esta ferramenta es podran “detectar els canvis meteorològics per donar avisos a la població en temps real, així com elaborar mapes d’impacte de mitigació climàtica”.
Allò que es pretén, ha remarcat Sergi Campillo, és “habilitar la ciutat davant els efectes del canvi climàtic”. L’Ajuntament col·labora en CityCLIM amb la Universitat de València, que és qui hi lidera la participació espanyola, en el marc del programa europeu d’investigació i innovació Horitzó 2020.

Plataforma de mobilitat

La Junta de Govern Local ha acceptat igualment una subvenció dels fons europeus Next Generation per import de 14,1 milions d’euros per al programa Ciutat connectades. Es tracta d’una plataforma digital de dades de mobilitat oberta i interoperable, dins d’una iniciativa global de 24 milions d’euros, en què participen Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón, Fuenlabrada i València, a través de l’EMT. La finalitat, segons ha expressat el vicealcalde, és “millorar l’explotació de dades i potenciar el transport públic”. Campillo ha detallat que de la quantitat global del projecte, la subvenció és del 90 %, mentre que la resta es finança amb recursos propis.

MÉS FOTOS