VALENCIA | SANITAT I SALUT

València desinfecta els seus contenidors i papereres

ELPERIODIC.COM - 19/03/2020

També incrementa la freqüència de l'aigualeig dels carrers amb un total de 46 equips i s'incorpora una dissolució d'aigua i lleixiu

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que el Consistori destinarà al voltant de 400.000 euros als treballs de desinfecció dels carrers i del mobiliari vinculat a la recollida de residus. També ha encarregat a les empreses concessionàries d’estos servicis en la ciutat, FCC, SAV i FOVASA, la preparació de plans de contingència per a preveure qualsevol escenari en funció de l’evolució de la pandèmia del COVID-19.

Campillo s’ha reunit per videoconferència amb les contractes per tal de reestructurar els servicis de neteja i recollida de residus de la ciutat durant l’estat d’alarma. En primer lloc, segons ha explicat, els recursos previstos per al dispositiu especial Falles aniran destinats a incrementar els equips per fer front a esta crisi. «Un operatiu que està treballant al 100% perquè és un servici essencial per als veïns i veïnes».  

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat que una de les principals novetats es la creació d’un dispositiu format per 20 equips mòbils amb nebulitzadors per desinfectar contenidors i papereres: 10 estaran destinats en la Zona 1, això es centre i sud de València i els seus Pobles; 6 en la Zona 2, nord de la ciutat; i 4 en la Zona 3, que inclou façana marítima urbana i Quatre Carreres. A més, es reforcen els equips de llavat i descontaminació de papereres que passen de 6 a 24 equips.

L’altra mesura important és l’increment de la freqüència de baldeig dels carrers amb un total de 46 equips. A més, tots els sistemes de desinfecció es faran amb una dissolució d’aigua i lleixiu. També es reforça la recollida de residus els diumenges, tant per al reciclatge com per a la fracció resta, augmentant de 32 equips a 46. Per últim, se sumen tres equips més, de 22 a 25, per a les tasques del repàs diari dels carrers i evitar que hi haja residus fora dels contenidors.

Campillo ha valorat «el seguiment diari que des de l’equip de govern estem fent així com les mesures que hem posat en marxa per mantindre la seguretat i pal·liar els efectes econòmics d’esta crisi sanitària». A mes, ha recordat que és important seguir les normes i les indicacions de les autoritat competents per tal de superar quant abans esta pandèmia. En este sentit, ha qualificat l’actitud dels valencians i valencianes d’«exemplar».

Consells per al tractament dels residus en els domicilis de persones malaltes o en quarentena pel COVID-19

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha publicat una guia de consells per a la gestió dels residus en els domicilis amb persones malaltes o en quarentena pel COVID-19, seguint les indicacions del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Són mesures que s’han de seguir tant dins de les habitacions com per part de les persones cuidadores. Entre altres, que tots els residus de les persones afectades, així com els materials d’un sol ús, guants i mascaretes, s’hauran de dipositar en una bossa de plàstic dins un contenidor amb tapa i pedal dins l’habitació. També indica que estes bosses NO es llancen en els contenidors de reciclatge sinó en els de resta per al seu posterior tractament en la planta de l’EMTRE.

MÉS FOTOS