VALENCIA | SOCIETAT

València clareja amb una impactant campanya contra la llei de l'avortament del Govern

ELPERIODIC.COM - 18/01/2022

Sota el lema “resar davant les clíniques avortistes està genial” València, Alacant i Castelló claregen amb aquestes marquesines en parades de bus i metro

“Resar davant les clíniques avortistes està genial”. 20 marquesines a la Comunitat Valenciana -deu a València, cinc a Alacant i cinc a Castelló- ixien aquest dimarts amb aquest provocador missatge. Els rètols formen part d'una iniciativa nivell nacional per remoure consciències i recordar que a Espanya es practiquen més de 99.000 avortaments cada any.

Unes 260 marquesines a 33 ciutats espanyoles suposen l'arrencada de Cancel·lats, la nova campanya impulsada per l'Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP). Aquesta acció vol ser l'altaveu contra les properes reformes de la Llei de l'Avortament i del Codi Penal. Aquesta última preveu fins a un any de presó per a qui es concentre a resar pacíficament davant dels centres que practiquen avortaments.

El missatge va acompanyat –via codi QR– del testimoni del doctor Jesús Poveda, un dels principals promotors del moviment per la vida a Espanya, que ha estat detingut més de 20 vegades per les seues assegudes i operacions de rescat.

La primera acció de Cancel·lats

“Cancel·lats és una legió d'esperits lliures que ha vingut a aquest món enrarit per donar veu a gent normal que ha estat cancel·lada per dir coses de sentit comú”, resa el manifest de la iniciativa, que recull el testimoni de la campanya prèvia de la ACdP a nivell nacional, l'èxit Vividors.

Les marquesines de Cancel·lats contra l'avortament es poden veure a 33 ciutats espanyoles, com Madrid, Vitòria, València, Alacant, Sevilla, Còrdova, Màlaga, Saragossa, Múrcia, Oviedo, Vigo, Valladolid, Santander o Salamanca.

Cancel·lats es desenvoluparà en diversos fronts, a més de les accions de carrer. La campanya inclou entrevistes amb personatges cancel·lats, vídeos didàctics il·lustrats o el Manual per comprendre i resistir a la cultura de la cancel·lació, escrit per Jorge Soley, president d'European Dignity Watch.

 

MÉS FOTOS