València ascendix al lloc 21 del rànquing global de ciutats que més talent atrauen
ELPERIODIC.COM - 29/12/2024Destaca la ràpida escalada de 52 posicions respecte a l'any anterior, situant-se just darrere de Londres i per davant de ciutats espanyoles com Saragossa (lloc 28), Màlaga (48), Sevilla (75) i Bilbao (87)
La regidora d'Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha indicat que “València es consolida com una de les ciutats espanyoles amb major capacitat per a atraure talent”, segons es desprén de l'estudi de factors d'atracció de talent de la ciutat encapçalat pel professor José Antonio Ondiviela, director de l'Intelligent Cities Research Institute de la Universitat Francesc de Vitòria.
Este informe posiciona a València en el lloc 21 de les 175 ciutats analitzades en el WorldWide Observatory for Attractive Cities de 2024, just darrere de Londres i destaca la seua ràpida escalada de 52 posicions respecte a l'any anterior. A més, cal assenyalar que València se situa davant de ciutats espanyoles com Saragossa (en el lloc 28 del rànquing), Màlaga (48), Sevilla (75) i Bilbao (87) i només dos posicions per darrere de Barcelona (19) i de Madrid (12).
Un creixement impulsat per la qualitat de vida
Segons ha explicat Llobet, l'estudi identifica “que la qualitat de vida de la ciutat i la seua àrea metropolitana és un dels principals factors que fan de València un lloc atractiu per a viure i treballar. Així mateix, elements com el seu clima privilegiat, l'oferta cultural i gastronòmica, la seguretat, els recursos educatius i sanitaris, i la seua aposta per la mobilitat sostenible han col·locat a la ciutat en el cim de diversos rànquings internacionals”.
D'altra banda, València ha sigut reconeguda com la millor ciutat del món per a viure per rànquings com Financial Times i Internations, i millor destí europeu per la revista Condé Nast Traveler.
Innovació i emprenedoria, les seues claus de l'èxit
Per a la regidora, “l'aposta decidida de València en la seua estratègia València Innovation Capital per la transició verda i digital ha sigut determinant en este ascens”. L'estratègia Smart City i la consolidació del seu ecosistema emprenedor han convertit a la ciutat en un referent en incubació i acceleració de startups, amb esdeveniments d'impacte global com el València Digital Summit (VDS).
L'estudi també destaca un flux positiu de talent cap a València des de ciutats com Madrid, Barcelona, Londres o Berlín i regions com Randstad (Països Baixos). “Este fenomen es deu, en part, a la creativitat de la ciutadania valenciana, la seua forta identitat cultural i el sentiment de pertinença, factors que es traduïxen en un entorn laboral vibrant i innovador”, ha assenyalat Paula Llobet.
Objectiu: posicionar-se en mercats internacionals
Per a continuar enfortint la seua posició, l'informe recomana un major esforç de comunicació i posicionament en mercats internacionals, així com la creació d'incentius específics per a atraure talent altament qualificat, especialment de Llatinoamèrica.
“Amb estos resultats, València no sols confirma el seu estatus com un destí de referència global, sinó que també marca el camí cap a un futur on el talent, la sostenibilitat i la innovació són els pilars del seu desenrotllament. I continua avançant cap a la seua visió de convertir-se en una ciutat líder en qualitat de vida i atracció de talent global, recolzada per iniciatives estratègiques i el compromís de la seua ciutadania”, ha assenyalat la regidora.
València Innovation Capital
L'estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d'Innovació pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d'innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració publicoprivada, ser catalitzadora de l'ecosistema d'innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i busca generar ocupació de qualitat i d'alta qualificació a València.
La tecnologia és el com, i l'ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.