VALENCIA | ECONOMIA I NEGOCI

València acull les 20 startups finalistes The Gap in Between per a abordar els reptes sistèmics que afronta la societat

ELPERIODIC.COM - 08/10/2024

Esta trobada se celebra en la Marina de València després d'una primera edició a la qual van acudir més de mil persones entre startups, corporatius, inversors, governs i societat civil

València Capital Verda Europea 2024 impulsa al costat de les principals organitzacions i entitats referents en sostenibilitat en l'àmbit nacional la segona edició de The Gap in Between, una trobada anual organitzada per Social Nest Foundation. Este esdeveniment reunirà diversos actors de l'ecosistema d'impacte global per a enfrontar els desafiaments socials i ambientals més urgents. La cita es durà a terme este dimarts, 8 d'octubre, en la Marina de València.

La regidora de Turisme, Captació d'Inversions i Innovació, Paula Llobet, ha destacat que “és un honor per a València acollir la segona edició de The Gap in Between, un esdeveniment que situa a la nostra ciutat com a epicentre de la innovació i el canvi social. Esta trobada no sols reforça la nostra posició com a Capital Verda Europea 2024, sinó que també demostra el nostre compromís amb el desenrotllament sostenible i la busca de solucions als desafiaments globals que enfrontem com a societat”.

La Marina de València serà novament l'escenari d'una cita fonamental que reunirà a startups, inversors, governs i la societat civil per a impulsar un canvi positiu i construir junts un futur més sostenible. Llobet ha assenyalat que “estem orgullosos de donar suport a iniciatives que promouen el diàleg i l'acció en temes tan crucials per al benestar del nostre planeta i la nostra comunitat”.

De totes les startups finalistes, un 50% són espanyoles. Huit de les finalistes pertanyen a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, quatre cadascuna, mentre que la Comunitat de Madrid i Astúries aporten una startup cadascuna. Del 50% estranger, encapçalen la llista Israel i el Regne Unit, amb dos startups cadascuna, seguides d'Irlanda, l'Equador, els Estats Units, Nigèria, Alemanya i França, amb un representant cadascuna.

Les startups finalistes, triades amb un rigorós procés de selecció entre quasi 500 projectes candidats de 78 països distints, podran fer el seu pitch en un dels escenaris de The Gap in Between, en la Marina de València el pròxim 8 d'octubre, a més de formar part de la Fira de les millors startups i innovacions de sostenibilitat. D'entre totes estes startups finalistes el jurat triarà un projecte guanyador tenint en compte l'eficàcia de les solucions d'estes startups per a abordar els principals desafiaments de la nostra societat. El projecte guanyador rebrà un premi de 10.000 euros.

A més de la guanyadora global, també seran premiades cinc empreses finalistes, en cadascuna de les cinc grans temàtiques de l'esdeveniment: Sistemes alimentaris segurs, accessibles i nutritius; Inclusió social i equitat més enllà dels negocis; Transició energètica i ciutats sostenibles; D'una estratègia empresarial lineal a una circular; i Canvi del sistema financer per al bé comú. Totes elles, a més, tindran la possibilitat de connectar amb inversors de primer nivell per a escalar el seu negoci.

Afrontar els reptes sistèmics amb els millors speakers

The Gap In Between reunirà algunes de les personalitats més transcendents en l'àmbit de l'economia d'innovació i la sostenibilitat. Prop de mil assistents podran participar d'un programa en el qual hi haurà les millors sessions inspiracionals, espais de networking i matchmaking entre inversors, corporacions i emprenedors/startups, tallers, experiències de l'ecosistema local, pitches i sessions per a cocrear les solucions més disruptives, entre moltes altres activitats.

Entre els speakers confirmats destaquen Adam Kybird, director del Triodos Bank Food Transition Fund; Ivo Degn, cofundador i CEO de Climate Farmers; Linn-Cecilie Linnemann, Sr. Partner, Nordic & Baltics a Lumo Labs; Ana Dubois, directora d'Estratègia d'Ashoka; Valerie Mazon, directora general de Danone Communities; Paula Llobet, regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions de l'Ajuntament de València; Margarita Albors, presidenta i fundadora de Social Nest Foundation; Iker Marcaide, fundador de Zubi Group, Tim Radjy, cofundador i CEO d'Alphamundi; Miguel Tiana, director general de COFIDES; Rocío Castrillo, directora d'Emprenedoria i Estratègia d'Enisa; i Teresa Parejo, directora de Sostenibilitat d'Iberia, entre molts altres.

The Gap in Between compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de València, a través de València Innovation Capital, a més del suport d'organitzacions com Caixa Popular, Fundación ONCE, Zubi Group, Factorial, COFIDES, Iberia, Renfe, L’Oréal, Mercadona, UNICEF i Ashoka.

Durant dos dies, prop de mil assistents tindran l'oportunitat de participar en un programa variat que inclourà sessions plenàries, panells, tallers, visites a l'ecosistema local, pitches i sessions de networking, entre moltes altres activitats. Este format interactiu permetrà als participants intercanviar idees, aprendre de les millors pràctiques i construir aliances estratègiques.

València, un model de Sostenibilitat Urbana

El reconeixement de València com la Capital Verda Europea 2024 no sols celebrarà els assoliments de la ciutat en sostenibilitat urbana, sinó que també establirà un llegat per a les futures generacions. Este guardó posiciona a València com un referent a Europa, demostrant el seu compromís sòlid amb la protecció del medi ambient i la millora de la qualitat de vida de tots els seus habitants.

Amb la implicació contínua de ciutadans, organitzacions i el sector publicoprivat, València continuarà liderant el camí cap a un futur més sostenible i equitatiu. La celebració de The Gap in Between en esta ciutat serà un testimoniatge de l'impacte positiu que podrà aconseguir-se amb la combinació d'innovació, col·laboració i un ferm compromís amb la sostenibilitat.

Sobre Social Nest Foundation

Social Nest Foundation va nàixer l'any 2010 com a plataforma global que proporciona a persones emprenedores i inversores d'impacte els recursos necessaris per a la consolidació i creixement de noves solucions als desafiaments més urgents que enfronten a la humanitat. La Fundació lidera programes i activitats, en les quals ja han participat més de 15.000 persones, amb l'objectiu d'aplanar el camí per a la generació d'un impacte social i ambiental positiu. En l'actualitat compta amb 650 startups, 700 inversors i 80 empreses.

MÉS FOTOS