La Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau presenten l'audiovisual de Docufòrum sobre la planificació de la gestió pública com a eina de bon govern
La Facultat de Dret de la Universitat de València ha acollit la presentació del documental “Planificació de la gestió pública. Eina de bon govern”
El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el Taller d'Audiovisuals de la UV
En la presentació, que s'ha celebrat hui a les 12.00 hores, en el Saló de Graus “Ascensión Chirivella” de la Facultat de Dret, han participat Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV; Joan Llinares, director de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF); i Rosario Serra, vicedegana de la Facultat de Dret.
El documental mostra la importància estratègica de la planificació, que redueix profundament les pràctiques de gestió basades en la improvisació, la falta de visió general, les propostes incoherents amb les funcions concretes de departaments específics, facilita la transparència i el rendiment de comptes de les Institucions, i actua com a element de prevenció de les pràctiques fraudulentes i corruptes de la gestió pública.
El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest documental és fruit del treball conjunt de dues institucions al servei de la societat valenciana, com són la Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau, totes dues coneixedores de la importància d'investigar, reflexionar i divulgar conceptes com l'ètica, la transparència i les bones pràctiques”. Ha afegit que la planificació estratègica aplicada a la gestió pública és un instrument molt interessant per a millorar la pròpia gestió i els seus resultats.
Per la seua banda, el director de la AVAF Joan Llinares, ha assenyalat que “la planificació és una eina clau per a previndre els riscos de corrupció en les administracions públiques ja que sense ella no es poden prioritzar els interessos generals prevalent la cultura de la improvisació i del ‘urgent’ enfront del ‘important’”.
“L'Agència Valenciana Antifrau ha elaborat una recomanació sobre la necessitat de planificació ja que la falta d'ella deixa oberta la porta a altres riscos com el conflicte d'interés, l'enriquiment injust o la falta de control de l'activitat de les institucions públiques”, ha afegit Llinares.
Docufòrum és un format audiovisual impulsat i dissenyat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Docufòrum no sols té vocació divulgativa, sinó que a més pretén estimular el debat i la participació social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.
Aquest documental ha sigut finançat per l'Agència Valenciana Antifrau, dins del conveni marc de col·laboració subscrit per totes dues institucions. El responsable de continguts ha sigut Anselm Bodoque (AVAF).
Docufòrum és resultat d'un treball coral, la coordinació tècnica és a càrrec de la Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, el guionizat dels documentals el duen a terme els professors de la Universitat de València Francesc Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana), i la realització és escomesa pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU). Per la seua banda, l'Agència Valenciana Antifrau, a través del Servei de Formació, va realitzar la preparació dels aspectes previs referits a les qüestions principals que es podien tractar entorn de la planificació de la gestió pública, la selecció d'una bibliografia bàsica en la matèria i la proposició d'especialistes.
L'audiovisual complet està disponible en el següent enllaç: https://youtu.be/-u0F9W5vfEw