La Universitat de València debatrà sobre el coronavirus
Un debat obert en el qual participaran experts per a llançar llum sobre la malaltia
Què podem fer davant d'un nou virus emergent? És realment tan greu la infecció pel SARS-Cov2? Es podia haver evitat? Quines mesures són realment eficaces per contenir o mitigar l'expansió de les infeccions pel virus? Aquestes i altres qüestions es plantejaran durant la taula rodona convocada per l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (Universitat de València-CSIC) el proper dilluns 2 de març. Serà a les 12:30 hores a la sala d’actes dels instituts (edifici de capçalera, Parc Científic de la UV).
Quatre investigadors del Programa de recerca de Biologia de Sistemes de Patògens de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (centre mixt Universitat de València-CSIC) respondran les qüestions suscitades per l’epidèmia de pneumònia COVID-19. En el debat participaran Mireia Coscollà (investigadora RyC, Grup de Patogenòmica Bacteriana), Santiago F. Elena (professor d’Investigació del CSIC, Grup de Virologia Evolutiva i de Sistemes), Ron Geller (investigador RyC, Grup de Biologia Viral) i Fernando González-Candelas (catedràtic de Genètica de la Universitat de València, Grup d’Epidemiologia Molecular).
L’objectiu principal del Programa de Biologia de Sistemes de Patògens de l’I2SysBio és estudiar les interaccions establides entre els microorganismes que causen malalties (bacteris i virus) i els seus hostes. La investigació inclou enfocaments experimentals i teòrics. La identificació d’interaccions entre components cel·lulars i els patògens i, especialment, de l’estabilitat evolutiva d’aquestes interaccions, obri camins cap al desenvolupament de teràpies noves i més duradores. Les implicacions biomèdiques, veterinàries i agrícoles d'aquesta investigació són innegables.