La Universitat de València acull les XL Jornades d’Ensenyants amb Gitanos
El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València acull aquest cap de setmana les XL Jornades d’Ensenyants amb Gitanos. La iniciativa intenta donar resposta a les necessitats de formació, així com a la informació i comunicació de materials i experiències. Ponències, taules redones, exposicions i treballs en grups completen el programa.
Entre els participants s’hi troba José de Lamo, director general d’Igualtat en la Diversitat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat; Mª Teresa Ibáñez, regidora delegada d’Educació de l'Ajuntament de València; María del Carmen Santos, presidenta de l'associació Ensenyants amb Gitanos; i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València.
Hi haurà ponències de Gerardo Echeita, professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Madrid; José Manuel Fresno, fundador i director de Fresno, the right link, i Pastora Filigrana, advocada laboralista, sindicalista, feminista i activista pels drets humans.
A més, es presentaran diferents experiències com el Pacte contra la segregació escolar de Catalunya, l’Informe de la Fundació Bofill o el programa Kumpania de la Generalitat, així com les conclusions de la trobada de joventut gitana que s'organitza en paral·lel a les jornades.
Totes les activitats tindran lloc al Col·legi Major Rector Peset i es podran seguir via streaming a través d'aquest enllaç (https://www.uv.es/eventos/) a excepció de l'acte de presentació del llibre ‘La Puerta Entorná: lírica flamenca y gitanidad’, de Joaquín López Bustamante, que tindrà lloc el dissabte 3 de setembre a les 18 hores a la sala Refectori del Centre del Carme Cultura Contemporània amb entrada lliure fins a completar aforament.
En el marc de les jornades, l'associació projecta públicament el seu treball i les seues reivindicacions i celebra també la seua Assemblea General a fi d'avaluar el treball de l'any, així com proposar i orientar les activitats futures.
Aquesta activitat ha sigut promoguda a través de Diversitats, iniciativa que impulsa el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València que treballa per a trencar estereotips i visibilitzar la diversitat de la nostra universitat, impulsant el dret efectiu a la igualtat de totes les persones que formen part d'aquesta.