VALENCIA | SOCIETAT

La Unitat d'Igualtat del Marítim atén més de 400 persones i entitats en 2022

ELPERIODIC.COM - 03/02/2023

Les dones entre 29 i 50 anys centren la majoria de les consultes

La Unitat d'Igualtat del Marítim ha atés 418 persones i entitats al llarg de 2022. En la major part, són atencions individualitzades a dones que acudixen a la recerca d'informació i assessorament, encara que també s'ha prestat servei a nombrosos professionals i entitats diverses que ho han sol·licitat. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha assenyalat que les unitats d'igualtat “no sols oferixen atenció a les dones víctimes de violència masclista, sinó que fan un treball comunitari fonamental treballant colze a colze en els barris on estan implementades”.

Beamud ha destacat que eixe treball comunitari “crea xarxes còmplices en igualtat” contribuint al fet que València encapçale les ciutats que es distingixen per les seues “polítiques d'igualtat perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats” i ha recordat que “les polítiques d'igualtat tenen un pes fonamental en el govern de Joan Ribó com es veu en els diferents serveis públics que s'estan implementant”.

De les 418 atencions que s'han dut a terme en esta oficina situada en el número 85 del carrer de la Reina, 270 han estat atencions individualitzades. A més, s'ha atés 48 associacions i a un centenar de professionals. Respecte a les atencions individualitzades, en tots els casos es tracta de dones que han acudit a la recerca d'informació i assessorament. Quant a l'edat, el grup més nombrós de les persones que acudixen a esta oficina és el de les dones entre 29 i 50 anys. Per nacionalitats, la major part de les dones ateses (96) tenen nacionalitat espanyola. Colòmbia és el segon país de procedència amb més dones ateses (12).

A més d'atendre les persones o entitats que acudixen a la recerca d'assessorament i ajuda, la unitat ha dut a terme diverses accions formatives dirigides a dones, en les quals han participat al llarg del passat any 296 dones. Els continguts dels tallers ha estat diversa: autoestima, apoderament, sexualitat o relacions de parella igualitària, entre altres qüestions.

Quant al servei telefònic d'atenció i protecció per a les víctimes de violència de gènere (ATENPRO), s'han dut a terme 26 serveis. Este telèfon permet a les víctimes de violència de gènere entrar en contacte en qualsevol moment amb un centre atés per personal especialitzat.

La Unitat d'Igualtat de Marítim col·labora també amb l’Espai Dones i Igualtat en la valoració dels projectes per al foment de la igualtat i contra la discriminació per l'orientació sexual. En este capítol, la Unitat d'Igualtat del Marítim ha realitzat el seguiment de 7 dels 18 projectes que van rebre subvenció.