Les Terciàries Caputxines de la Sagrada Família s'acomiaden de València després de 132 anys
La casa de València va continuar exercint la ininterrompuda missió de l'hospitalitat i col·laboració amb la Real Parròquia dels Sants Joans
Les religioses de la congregació de les Terciàries Caputxines de la Sagrada Família tanquen la casa de València després de 132 anys de presència a la ciutat i per això van celebrar una missa d'acció de gràcies en la parròquia dels Sants Joans.
L'eucaristia d'acció de gràcies va ser presidida pel rector, Gonzalo Albero, i concelebrada pels sacerdots de la parròquia i el president de CONFER Diocesana, el sacerdot carmelita José Carlos Gimeno, segons han indicat les religioses.
Juntament amb la superiora provincial, Inmaculada Sancho, van participar germanes de les comunitats del Santuari de La nostra Senyora de Montiel-Benaguasil, Massamagrell, Meliana i Madrid; la presidenta de CONFER COVAL, María Dolores Sempere; feligresos de la parròquia, familiars, amics i representació d'altres famílies religioses.
En la mateixa celebració, Ana María García Giner va celebrar les seues noces d'or de professió religiosa, per la qual cosa va oferir testimoniatge de la seua experiència vocacional. Les germanes de l'actual comunitat que tanca les seues portes, María Desamparados Alejos, Ana María García, Josefa Cámara, Claudina Blanco i María Domitila García, van rebre el reconeixement i gratitud de la parròquia i dels presents.
A l'inici de la missa, la superiora de la comunitat va realitzar un recorregut històric per la presència de les Terciàries Caputxines a la ciutat de València. Així, va destacar que la casa de València es va obrir en 1890, just als cinc anys d'haver sigut fundada la Congregació per fra Lluís de Massamagrell, futur bisbe Lluís Amigó, en el Santuari de La nostra Senyora de Montiel, a Benaguasil.
La finalitat de la nova casa era allotjar a les germanes dels pobles veïns que necessitaren anar a la capital per motius de salut o solucionar assumptes propis de les seues comunitats. La casa va estar, successivament, als carrers Tapinería, Samaniego i Concòrdia, en la zona de Ciutat Vella, camí del “trenet” de Pont d'Assot.
Va ser en 1930 quan les germanes van arribar al carrer Eixarchs número 9. Ací es va obrir el Col·legi “Jesús, José i María” (1941-1973) i ací va tindre la seua seu la Cúria de la Província “Sagrada Família” (1979-2014) al mateix temps que es va donar acolliment a joves procedents de la Colònia Sant Vicent Ferrer (el “Reformatori”) per a completar la seua formació acadèmica o facilitar la seua vida laboral (1979-1985).
En unir-se les províncies religioses d'Europa en una única demarcació, la Província Natzaret, amb seu actual a Madrid, la casa de València va continuar exercint la ininterrompuda missió de l'hospitalitat i la col·laboració amb la Real Parròquia dels Sants Joans, al costat d'altres tasques de voluntariat i de presència en altres organismes diocesans.