El taüt de 'El joc del calamar' o una recreació del sarcòfag de Tutankamon arriben a Funermostra
S'ha creat un xicotet llac per a mostrar que és possible tindre una opció més verda en els cementeris
Funermostra, Fira Internacional de Productes i Serveis Funeraris, ha obert hui la seua 16a edició entre una gran afluència de visitant professional. Se celebrarà fins divendres que ve 22 d'octubre i suposa una gran convocatòria professional entorn del sector funerari.
La inauguració ha estat encapçalada per Alejandro Ramón, regidor de cementeris de l'Ajuntament de València, que ha estat acompanyat d'altres autoritats i institucions sectorials.
Més de 10.000 metres quadrats i prop d'un centenar d'expositors entre empreses, marques i institucions han presentat els seus productes i solucions innovadores al sector després de dos exercicis molt difícils, marcats per la pandèmia.
“Estem satisfets amb l'afluència de professionals del sector, que han vingut a veure l'escenari del canvi”, ha assegurat el president de Funermostra, José Vicente Aparicio, que ha explicat que s'han complit els objectius principals: mostrar alternatives més verdes i sostenibles “essencials davant la crisi mediambiental”, ser més diversos i aprendre de l'experiència viscuda “davant una situació tan extrema com ha sigut la covid”.
Novetats sostenibles en Funermostra 2021
Funermostra ha creat un xicotet llac per a mostrar que és possible tindre una opció més verda en els cementeris. En aquest espai, una artesana construïa ‘in situ’ urnes en forma de pedra per a depositar les cendres al peu de l'estany. Una manera diferent d'acomiadar als sers estimats i una alternativa necessària davant la crisi mediambiental que estem vivint.
A més, Funermostra ha mostrat novetats tan curioses com la rèplica del taüt que sale en la famosa sèrie de Netflix ‘El joc del calamar’, la recreació del sarcòfag de Tutankamon o unes urnes fetes íntegrament de pòsits de café.
També s'ha celebrat una taula redona en la qual s'han presentat alternatives a la inhumació i a la cremació: la hidròlisi alcalina, que consisteix a dissoldre en un tanc les restes o la criomación, que consisteix a congelar-los. Totes dues opcions més ecològiques però que encara no estan regulades a Espanya.