VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

El Sidi Saler té els dies comptats: l'Ajuntament denega les dues últimes llicències de l'espai

ESMERALDA SERNA - 12/01/2023

Quant al seu futur enderrocament, l'edil d'Espai Públic, ha assenyalat que "estem al principi de tot, el primer pas és la denegació d'aquestes llicències"

Les instal·lacions de l'hotel Sidi Saler, situat en ple Parc Natural protegit de la Devesa, tenen els dies comptats. L'Ajuntament de València ha denegat les últimes dues llicències d'aquest emplaçament, una d'elles per a condicionar l'espai.

L'alcalde, Joan Ribó, considera que l'hotel “no pot continuar en aqueix lloc. Jo defense el parc natural i crec que el Sidi Saler no té per què ser al parc natural”.

Per a l'alcalde, “el mateix que, quan en temps de Franco encara, els veïns de València deien que el Saler era per al poble, nosaltres volem continuar aquest fil i queden coses d'aquell moment que es van plantejar i es van construir fora de lloc i de context”. Segons Joan Ribó, “el cas del Sidi Saler és claríssim. És una cosa que no pot continuar en aqueix lloc”.

La regidora d'Espai Púbic, Lucia Beamud, ha assenyalat que “aquesta activitat portava molts anys tancada”, per la qual cosa el mes de juliol passat es va procedir a la seua caducitat, una vegada que els representants legals van presentar la documentació estipulada.

Després d'això, es va procedir a tramitar la sol·licitud d'una nova llicència d'obra i una altra ambiental, “hem denegat aquestes dues llicències” ha indicat Beamud.

Segons ha explicat la regidora “es tracta d'un gran edifici que es troba Fora d'Ordenació Substantiva, la qual cosa condiciona molt les llicències que se li poden atorgar des de l'administració pública, sent aquestes -com a màxim- les d'obres de conservació i manteniment de l'edifici”.

L'edil ha afegit que “en vista de la documentació presentada per la titular, s'excedia d'aquestes obres de manteniment per això se li ha denegat”. I és que, segons ha transmés Beamud “un edifique com aquest amb mes de 10 anys, excedeix a totes aqueixes actuacions de mera conservació”.

Lluïa Beamud ha recordat que “estem en un moment d'emergència climàtica i protegir el nostre parc natural és també una manera de protegir-nos”. A més, ha subratllat que s'està treballant per a “tot allò que siga conservació del parc i tornar-lo a la seua naturalitat”.

Quant als possibles altres usos per a aquest lloc, com una residència per a majors tal com va sol·licitar el Col·legi d'Infermeria de València juntament amb l'Associació de Veïns de la Devesa-El Saler, que fins i tot van posar en marxa una recollida de signatures. L'edil ha insistit que “no es poden fer altres usos pel que he explicat fins ara, conforme estan les instal·lacions no es poden fer només obres de conservació o manteniment”, per la qual cosa “, una opció alternativa decau en estar fora d'una ordenació substantiva”.

Quant a un futur enderrocament, la regidora ha indicat que aquest terreny és de domini públic marítim terrestre, per la qual cosa aquest espai pertany a Costas, “estem al principi de tot, el primer pas aquesta la denegació de les llicències i estarem veient els diferents passos que s'han de portar a terme”.

El PP demana que es parle amb els veïns i propietaris del Sidi Saler "abans de prendre decisions irreversibles"

Per part seua, el PP li ha demanat al Govern de Ribó i PSOE que parlen amb veïns i propietaris del Sidi Saler "abans de prendre decisions irreversibles". Els populars han anunciat hui que si governen el mes vinent de maig “és evident que cal buscar una solució a l'abandó al qual tenen sotmesos aquests anys a un edifici abandonat i sense activitat en primera línia de platja. Nosaltres quan governem a la ciutat aquest estiu actuarem sempre des del diàleg amb els veïns del Saler i els propietaris per a buscar el millor solució des del punt mediambiental, econòmic i social”.

El regidor del Grup Popular, Juan Giner Corell, els ha demanat que “deixe d'actuar des de posicions miops i sectàries per a trobar solucions”. 

MÉS FOTOS