La segona sessió de la Setmana de les Normes Verdes recull les bones pràctiques de València com Smart City
La delegada de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, i el vicealcalde, Sergi Campillo, han presidit l'obertura de les sessions
La segona jornada de treball de la IX Setmana de les Normes Verdes, que se celebra en el Palau de Congressos de València s'ha centrat en la governança intel·ligent a les ciutats. Durant el matí s'han analitzat aspectes com els marcs i controls de la governança intel·ligent, i s'ha debatut sobre les dades i privacitat a les ciutats i la seua comercialització. Durant la sessió de la vesprada, s'exposaran les principals línies i pautes que marquen les ‘bones pràctiques’ impulsades per València com Smart City.
La delegada de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha obert la sessió subratllant l'aposta perquè València treballe en pro dels objectius de desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient, «que ha permés que la nostra ciutat siga la seu d'esta trobada, un dels principals esdeveniments mundials que organitza l'agència ITU», ha subratllat. La regidora ha assegurat que l'objectiu del Govern Local «és aconseguir un govern intel·ligent, tant en els servicis més personalitzats basats en la gestió de les dades, com en la problemàtica de la seua privacitat i intimitat», i així mateix ha destacat com, «per tal de fomentar la transformació municipal que hem posat en marxa els últims anys, en la qual la ciutadania exercix un paper fonamental, hem treballat perquè en esta trobada estiguera present l'ecosistema d'innovació valencià».
La jornada matinal ha inclòs el desenvolupament de dos panells especialitzats: el primer, dedicat a la governança en ciutats intel·ligents i la seua relació amb la seguretat, la privacitat i la confiança, en un context de smart cities basat en l'ús de les dades. I seguidament s'ha explorat la forma en què els mercats de dades podrien desembocar en l'intercanvi sostenible d'estos i en una millor comprensió dels beneficis que es deriven per a dirigents municipals, empreses i ciutadans.
L'EXPERIÈNCIA DE VALÈNCIA
Durant la sessió d'esta vesprada es mostraran les bones pràctiques de l'Ajuntament de València en l'àmbit de les ciutats sostenibles i intel·ligents. Està prevista la participació de diversos membres de l'Equip de Govern Local i responsables dels servicis municipals, que detallaran les diferents experiències i programes que s'estan implementant en les diferents àrees de gestió municipals.
L'obertura de la sessió vespertina és a càrrec del regidor de Medi Ambient i vicealcalde de València, Sergi Campillo, amb una exposició sobre la planificació estratègica que s'està duent a terme a la ciutat de València, que afecta a elements com l'ecologia urbana, la situació d'emergència climàtica del planeta i la transició energètica, així com els projectes que s'estan duent a terme des del Consistori en este context.
Posteriorment, intervindran el regidor delegat d'Agenda Digital, Pere Fuset; el regidor delegat d'Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana; i el regidor de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, Giuseppe Grezzi.
Pere Fuset detallarà les fites obtingudes a través de l'Oficina de València Ciutat Intel·ligent: els indicadors que s'implementen a l'Ajuntament suposen una millora d'eficiència i eficàcia en la gestió i la transformació dels servicis municipals, així com el servici que es presta a la ciutadania. També repassarà l'estat dels projectes IMPULS VLCi i CONNECTA VLCi, tots dos cofinançats amb fons europeus i municipals, que afecten a les cinc àrees Smart definides per la Unió Europea: Governança, Mobilitat, Benestar de la Ciutadania, Sostenibilitat Mediambiental i Econòmica.
Tant Carlos Galiana com Giuseppe Grezzi traçaran un recorregut per l'estratègia d'innovació social de la ciutat, així com els projectes que s'estan duent a terme en este àmbit des de les seues respectives regidories. Intervindran també en esta sessió el responsable del Projecte Match Up de l'Ajuntament, Ernesto Faubel, sobre les activitats que s'estan duent a terme en el districte de Poblats Marítims; i la cap de Servei de Mobilitat Sostenible, Ruth López, exposarà les activitats i solucions tecnològiques aplicades a la mobilitat a la ciutat.
Durant la jornada de demà se celebrarà la 4a trobada de la Iniciativa ‘Units per ciutats intel·ligents i sostenibles’ (en la sessió matinal) i la reunió del Comité d'Experts Espanyols en Ciutats Sostenibles Intel·ligents (RECI) de vesprada.