Russafa es converteix en el primer barri de València amic de la lactància materna
50 comerços i espais públics de Russafa s'adhereixen a la Xarxa Amiga de la lactància materna
Plataforma per Russafa i Amamanta han presentat aquest divendres la Xarxa d'amigues de la lactància materna, impulsada per la iniciativa Ciutat Cuidadora
En aquests espais es podrà alletar als lactants de manera còmoda, visible i sense necessitat de consumir res a canvi
Forns, farmàcies, bars o floristeries del barri de Russafa han començat a formar part de la primera Xarxa d'amigues de la lactància materna que es crea a la ciutat de València, gràcies a la iniciativa Ciutat Cuidadora impulsada pel centre d'innovació Las Naves. Sumen un total de 50 comerços i establiments públics que, animats per les associacions Plataforma per Russafa i Amamanta, han generat una xarxa per a disposar d'espais en els seus establiments on alletar als lactants de manera còmoda, visible i sense necessitat de consumir res a canvi.
Aquest divendres 4 d'octubre s'ha presentat al parc Manuel Granero de València aquest projecte que tracta de generar un entorn amable perquè les mares lactants i les famílies puguen alletar de manera normalitzada als xiquets i xiquetes en el barri. La festa de presentació ha comptat amb diversos tallers, concerts per a públic familiar i contacontes així com amb un reconeixement públic als espais adherits a aquesta.
Per a Inma Bauset, de la Plataforma per Russafa, es tracta de començar a dissenyar un barri cuidador que “a la meitat del procés de turistificació que estem patint pose en el centre les relacions de cura i a les persones que cuiden”. Per part seua, Pilar Abad, portaveu de l'associació Alleta, posava l'accent en el fet que la iniciativa és un pas per a normalitzar i fer quotidiana la lactància materna, no sols en establiments comercials participants sinó també en els espais públics del barri.
Aquesta acció s'emmarca en el procés Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, coordinada per l’Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat conjuntament amb associacions i col·lectius locals, com la xarxa per a la prevenció de la soledat no desitjada en el barri de San Isidro, els camins escolars de Castellar o el mapa de cures de Benimaclet.