Ribó destaca les mesures aplicades als barris i que ajuden a reconèixer València com la millor ciutat del món per a viure
El regidor Carlos Galiana i la regidora Lluïsa Notario han donat comptes de la gestió feta des de l’Ajuntament i han dialogat amb 200 veïns i veïnes de Montolivet
L’alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha defensat este dissabte “l’exemple del barri de Montolivet com a espill d’un model de ciutat que estem impulsant amb protagonisme per als barris i amb iniciatives que milloren la vida dels seus veïns i veïnes, en este cas amb exemples molt clars pel que fa a la mobilitat sostenible, a les noves dotacions públiques o a la dinamització econòmica que comprovem mes a mes amb la millors de les oportunitats per a treballar”. Així ho ha manifestat en un nou acte organitzat per la coalició valencianista amb el veïnat dels barris, en este cas davant 200 veïns i veïnes de Montolivet amb què ha dialogat i ha donat comptes de la gestió feta en l’Ajuntament de València juntament amb el regidor Carlos Galiana i la regidora Lluïsa Notario.
Pel que fa a la mobilitat, l’alcalde ha destacat que “transformar-la a València també significa millorar-la als barris com Montolivet, oferint més i millors alternatives a la seua gent”. En este sentit s’ha referit a la posada en marxa de la nova línia L10 de metro, que connecta el barri amb el centre i amb altres enclavaments com ara Russafa, la Ciutat de les Arts i les Ciències o Natzaret i que “volem que servisca de base per a noves millores i connexions amb la Marina i les platges urbanes”. En este punt ha contraposat “la gestió honrada del present” front a “la corrupció del passat”, perquè el metro exemplifica que “ara els diners ja no van a les butxaques de ningú mentre les obres s’abandonen, sinó que els recursos públics s’utilitzen per a millorar la vida de les persones”. A més, ha explicat la millora de la xarxa d’autobusos municipals i l’ampliació en Montolivet de les línies que hi donen servici per la nit, passant-ne de tres a cinc des de l’estiu passat.
Per a aconseguir el protagonisme dels barris, Ribó també s’ha referit a les dotacions públiques i ha destacat que Montolivet ha estat l’escollit per construir una residència de persones majors, cosa que facilitarà a la gent del barri tenir els seus familiars més a prop. Disposarà d'un total de 92 places, 64 de les quals seran places residencials, i comptarà amb una unitat d’hospitalització amb capacitat per a huit persones. Eixe projecte contempla també la promoció de l'autonomia de les persones usuàries amb la construcció de 10 habitatges assistencials amb capacitat per a 28 persones majors que comptaran amb els seus propis espais de convivència, terrasses enjardinades i accés directe des del carrer.
60 ESTABLIMENTS DEL BARRI ADHERITS ALS BONS DE COMERÇ
L’alcalde ha destacat que Montolivet també és motor de la ciutat pel que fa a la dinamització econòmica i la generació d’oportunitats i ha posat en valor les dades de l’atur conegudes ahir i que són les més baixes en 12 anys. “Les dades de novembre són molt bones perquè un de cada dos llocs de treball creats els han ocupat valencians i valencianes i no és casual, perquè amb la creació de nous llocs de treball hem abaixat la desocupació un 15 % en un any i, a més, amb un increment dels contractes indefinits de més de 42 punts percentuals en un any”, ha explicat.
El regidor de Comerç i portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha posat com a exemple la iniciativa dels bons de comerç impulsada pel govern de Joan Ribó. “Ha sigut un èxit perquè ha permés als veïns i veïnes duplicar els seus diners -comprant-ne bons de 100 euros per un preu de 50- per a gastar-los en comerços del seu barri i només ací en Montolivet han sigut 60 els comerços adherits”, ha detallat. “Anem de la mà, Ajuntament, famílies i pimes per reactivar els barris després de la pandèmia i per això hem pressupostat dos tandes més dels bons de comerç per a l’any que ve, una d’elles per a primavera”, ha anunciat.
BARRIS VERDS I SOSTENIBLES
L’alcalde també s’ha referit a la València que serà Capital Verda Europea en 2024 gràcies a les polítiques municipals. “Ja no som referents en allò innombrable que ho érem amb el PP, sinó que ho som per motius molt diversos i molt positius. Ens acaben de triar fa uns dies com la millor ciutat del món per a viure i això seria impossible si als propis barris no hi haguera mesures que milloren el dia a dia dels seus veïns i veïnes”.
En eixa mateixa línia s’ha expressat la regidora de Gestió de Recursos en l’Ajuntament, Lluïsa Notario, qui ha destacat la creació de llocs per a estar, descansar i que juguen els més menuts i les més menudes, com ara la nova plaça de Sor Guillermina, reclamada pel veïnat del barri. També s’ha referit a les inversions per millorar l’enllumenat públic, “una qüestió fonamental per a barris com Montolivet, perquè abans es gastava molt però s’il·luminava mal i cap a dalt”, un fet corregit amb la modernització de l’enllumenat públic del barri, “amb el que també hem aconseguit respectar el dret al descans del veïnat, evitant la llum intrusiva en les vivendes, i alhora hem reduït un terç el consum energètic de la ciutat”.