Els regidors de Compromís ixen al carrer contra l'infrafinançament que patix València
"Exigim igualtat, exigim respecte", és el lema de la campanya que els regidors i regidores de Compromís estan portant a peu de carrer de tot el País Valencià per a recollir signatures i reclamar un finançament just, unes inversions d'acord amb el pes poblacional i el pagament del deute històric generat per anys d'infrafinançament per part del govern estatal. La campanya estarà activa fins Nadal i, a València, es visitaran tots els barris de la ciutat per informar a la ciutadania i recollir adhesions.
Tal com ha assenyalat la regidora de Compromís en l’Ajuntament, Isabel Lozano, en l’estand de Compromís situat al mercat extraordinari de Saïdia “amb esta campanya no sols busquem visibilitzar el greu problema d'infrafinançament que patim les valencianes i els valencians, sinó també, encoratjar a la ciutadania a participar massivament en la manifestació que tindrà lloc el proper dissabte 20 de novembre a València”.
Esta iniciativa està connectada amb la campanya “Tren Cancel·lat” per exigir un servici de rodalies digne, la transferència dels recursos i la gestió de les rodalies valencianes al govern valencià, així com l'ampliació del servici a tot el territori valencià. "Quan parlem d´infrafinançament passa el mateix que quan parlem de rodalies, que el govern central fa orelles sordes i que els partits d´àmbit estatal obliden estes reivindicacions en creuar la frontera valenciana", ha dit la regidora de Compromís Lucía Beamud, qui també ha participat en l’arreplegada de signatures de hui.
A més, les dos regidores han coincidit en destacar els problemes amb què ha de fer front la ciutat per no poder disposar d'un finançament just. “Parlem de poder acabar el túnel passant, soterrar les vies, acabar el Parc Central i dotar de més recursos als nostres centres culturals, com per exemple, el Museu de les Belles Arts de València, que a diferència d'altres museus estatals, no rep els recursos que mereix”.
Des de Compromís per València s’exigeix un canvi en el model de finançament per poder equiparar-se a altres ciutats i autonomies i poder fer front a allò més bàsic, com els servicis públics: l'educació, la sanitat o la dependència. Una situació que a dia de hui és impossible sense continuar endeutant-se.