VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

'Quan dorm el Botànic', una ruta a la llum de la lluna per inaugurar una mostra fotogràfica de Lluís Ibàñez

ELPERIODIC.COM - 20/09/2018

El proper dimarts, 25 de setembre, a les 20.30 h, tindrà lloc Quan dorm el Botànic, una ruta nocturna guiada pel Jardí Botànic de la Universitat de València a la llum de la lluna plena. La proposta, totalment gratuïta, és l'acompanyament idoni per a inaugurar l'exposició, organitzada per Ateneu de Natura, que durant les properes setmanes ocuparà l'Estufa Freda: Quan dormen els arbres, de Lluís Ibàñez. Dues activitats amb la llum de la lluna i els estels de convidats, així com el silenci que s'imposa per respecte i admiració als vertaders protagonistes: els arbres i la indispensable tasca per a la vida que cada dia duen a terme.

La mostra d'Ibàñez, que es podrà visitar fins el 18 de novembre, pretén compartir l'estima pel patrimoni natural i homenatjar el merescut descans de tan valuosos companys. Trobarem fotografies del ginebre de Ginero (Juniperus oxycedrus), el Pi del Salpasser (Pinus nigra subsp. Salzmanni), el Noguer del mas de Pau (Juglans regia) o el Faig Pare (Fagus sylvatica), entre altres arbres amb nom propi. De fet, l'exposició és una selecció d'obres del projecte Arbres amb nom propi que va encetar fa anys el mateix autor per reflexionar sobre el paisatge i la interacció entre les persones i l'espai. La bellesa de les imatges dels arbres retratats, de ben segur, ens faran viatjar al lloc on les persones també ens troben amb els somnis.

Lluís Ibàñez és de Benicarló i està interessat des de fa anys per la fotografia. Assegura que com a estudiós del paisatge, se sent particularment compromés amb el seu territori, les comarques del nord de Castelló, on ha desenvolupat i materialitzat diferents projectes. Ateneu de Natura és una associació de divulgació científica i de promoció de la conservació de la natura que treballa al voltant de la paleontologia, la zoologia, la botànica i l'ecologia.

L'exposició Quan dormen els arbres ha estat organitzada pel Jardí Botànic de la Universitat de València i Ateneu de Natura i ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Per completar l'oferta expositiva d'aquesta tardor, el Jardí Botànic també acull la mostra Bestiari, de Guillem Vidal, amb 22 fotografies de rostres de la natura que ens observen sense ser del tot visibles i que s'inspira en els famosos bestiaris de l'Edat Mitjana. Éssers que poblen la natura, que ens miren, des de roques, arbres i arrels. Fins al 19 d'octubre, a la Sala Hort de Tramoieres (entrada gratuïta).

MÉS FOTOS