VALENCIA | ECONOMIA I NEGOCI

Punta de Mar atraca en La Marina de València i avança en el seu projecte empresarial

ELPERIODIC.COM - 07/03/2019

Punta de Mar, la innovadora suite flotant que sorgeix d'una idea de l'equip d'arquitectura Mano de Santo i que KM ZERO Open Innovation Hub s'ha encarregat de desenvolupar i impulsar com a negoci, acaba d'atracar en La Marina de València. El pantalà de grans iots és el lloc triat per a situar el prototip de la startup valenciana, que després d'uns primers mesos immersa en el desenvolupament del procés de fabricació, s'instal·la en este hub d'innovació i nàutica per a continuar avançant en el seu projecte empresarial. 

Després de complir l'objectiu d’eixir a la venda este 2019 i havent iniciat la comercialització de les seues plataformes flotants en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), la recentment nomenada CEO de Punta de Mar, Marta Ibáñez, assegura que “tenim traçat un ambiciós pla de creixement, que ve motivat pel gran acolliment que està tenint el nostre producte, i que ens porta a revisar a l'alça la nostra previsió de facturació d'un milió d'euros per al primer any. Marines i hotels de diferents punts del món s'han interessat ja per Punta de Mar”.

La innovació, nexe d'unió

Amb l'arribada de Punta de Mar a La Marina de València, es produeix una col·laboració amb un alt contingut innovador, i és que tots dos projectes són capdavanters en el seu camp. Per això, per a Ibáñez “l'aliança entre totes dues entitats és un pas natural, ja que La Marina és un gran hub d'innovació en el Mediterrani i, a més de donar-nos una visibilitat a nivell internacional, pot donar lloc a sinergies que impulsen la nostra iniciativa”.

Per part seua, Germán Gil, responsable de Gestió Nàutica de la Marina de València, ha destacat l'idoni acolliment d'esta iniciativa dins del marc estratègic de La Marina, orientat a la transformació urbana i cultural de la dàrsena valenciana des d'eixos claus com la nàutica i la innovació. Gil ha assenyalat que Punta de Mar “és un projecte valencià que hem vist néixer i avui ja podem comprovar com des del Carib i Àsia s'interessen per ell.”

La suite flotant avançada i els seus aliats estratègics

Amb una superfície total de 74 m2, la suite està pensada per a dues persones i es divideix en dues plantes, el disseny de les quals i equipament és minimalista per a aconseguir així una connexió més profunda i autentica amb la destinació en el qual se situe. La primera d'elles, de 40 m2 de superfície, té una cabina amb bany i una terrassa privada, contínua a l'espai interior. Per part seua, la segona planta és una coberta Chill-Out de prop de 34m2 que posseeix una zona dissenyada per a la relaxació i el confort dels hostes.

Precisament un dels punts més innovadors d'esta iniciativa és el control de l'experiència per part de l'usuari, i és que, a través d'una app, l'hoste pot decidir sobre tots els aspectes domòtics de l'habitació. És a dir, la il·luminació, el so o la climatització, entre altres. A més, és transportable per carretera i remolcable per mar.

Al desenvolupament d'este projecte s'han unit empreses multinacionals líders en el seu camp com Würth, Technal, Simon, Guardian Glass i Gira, els qui amb els seus equips tècnics de treball i experts han aportat les seues solucions més capdavanteres i innovadores. Tots ells són aliats estratègics en esta iniciativa que empra la tecnologia i la innovació per a acostar la naturalesa a l'usuari.

MÉS FOTOS