Projecte inestable i Rambleta recuperen el certamen d’escriptura dramàtica ‘ACoTaciOneS en la caja negra’
El termini de presentació dels textos teatrals finalitza el 30 d’abril
El certamen de textos teatrals ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ torna a estar viu fruit de les sinergies de Projecte inestable i Rambleta que es van iniciar en 2017 amb el preàmbul a ‘Graners de creació’ i que continuen hui recuperant el concurs que va crear, fa gairebé 22 anys, la revista de teatre Red escénica com a suport a la dramatúrgia..
Així, amb l'objectiu de continuar apostant per l'escriptura, el talent i la dramatúrgia, els dos projectes culturals junts li confereixen una segona etapa a un concurs que va nàixer amb veu pròpia i a l'alè del millor moment d'una facultat de Filologia de la Universitat de València bolcada amb les arts escèniques, amb múltiples assignatures, fòrums, cursos, grups de teatre, programació de la Sala Palmireno... En aquest apogeu escènic es va crear la revista i es va forjar la idea d'un suport necessari a la dramatúrgia, donant lloc a aquest certamen que va comptar amb el suport del CADE i es va fusionar amb els Premis Bancaixa (Poesia, Narrativa i teatre) organitzats pel CADE i les Aules de Poesia i de Teatre.
Projecte inestable i Rambleta recuperen aquella època en aquests moments en els quals és tan necessari combatre la precarietat en la cultura i donar legitimitat a les arts escèniques i a les autores i autors dramàtics.
A partir d'aquests estímuls i de l'amor per l'escriptura dramàtica, es presenta el certamen ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ en la seua II edició, any 2022, recollint de les bases originals la idea dels textos breus (màxim 30 pàgines), l’edat de l’autoria, podran participar autores i autors que en el moment de presentar el text tinguen màxim 35 anys, com a idea de suport a una edat 18-35 que necessita diferents acompanyaments clars i decisius.
Com a valors nous s'inclou l'autoria iberoamericana i la llengua valenciana. Pel que s'obri a tot l'àmbit de parla hispana (Espanya, Llatinoamèrica) en la Modalitat B i a textos escrits en valencià per residents en la Comunitat Valenciana en la Modalitat
A. Es premiaran dos textos, un en cada modalitat, i cadascun dels premiats rebrà un premi de 1.500 euros. El jurat estarà compost per experts de reconegut prestigi i professionals de teatre, entre els quals es troben: Rosa Molero, Rafael Casañ, Gabriel Ochoa, Rafael Palomares, Maribel Bayona i Jacobo Pallarés.
El termini de presentació dels textos finalitzarà el 30 d’abril. La decisió del jurat es farà pública en juny. I Red escénica es compromet a publicar els textos premiats en 2022, en els seus números 16 i 17 impresos i en la seua versió en línia.
La convocatòria i les bases estan publicades a la revista Red escénica i es poden consultar a través del següent enllaç.