Presentat el projecte per a la construcció de l'Arena a València
El projecte contempla, a través de la societat patrimonial de Juan Roig LICAMPA 1617, una inversió conjunta aproximada de 192 milions d'euros, que es destinarà a un recinte amb capacitat per a 15.000 espectadors asseguts, pàrquing..
La parcel·la seria cedida per l'Ajuntament de València, sota la fórmula de concessió, per un període de 50 anys
LICAMPA 1617, S.L., societat patrimonial de Juan Roig creada amb l'objectiu de promoure la construcció a València d'un Arena, ha presentat hui en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament de València la documentació i dossier del projecte amb la finalitat de que, si l'Alcaldia aixà ho considera, siga presentat en Ple Municipal per a aconseguir el respatler del Consistori.
La parcel·la on es projecta l'Arena, sota la fórmula de concessió per un perÃode de 50 anys, té una extensió de 21.500 metres quadrats i està situada en els carrers Ãngel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis de la ciutat de València, al costat de L'Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant LluÃs.
En la parcel·la indicada, el projecte presentat per LICAMPA 1617 proposa la construcció d'un recinte per a 15.000 localitats (assegudes), dissenyat amb un alt Ãndex de confort i modulable segons la necessitat de l'esdeveniment, dins d'una superfÃcie total a construir d'aproximadament 40.000 metres quadrats.
LICAMPA 1617 S.L. serà la propietà ria i "propietà ria" de la instal·lació, però encarregarà i contractarà la gestió de l'activitat Ãntegrament privada a un gestor/operador especialista que es responsabilitzarà d'elaborar i realitzar una programació atractiva per a fer del futur Arena un espai amb esdeveniments musicals, artÃstics i esportius de primer nivell nacional i internacional; i de l'explotació i gestió del mateix amb plena autonomia.
La inversió conjunta per a aquesta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, és 192 milions d'euros, destinats a la construcció del recinte, del pà rquing i resta d'infraestructures complementà ries. La proposta s'emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d'iniciatives que ho componen, com a Marina d'empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L'Alqueria del Basket, entre unes altres, persegueix retornar a la ciutat parteix del molt que d'ella rep, per la qual cosa es finançarà Ãntegrament amb el seu patrimoni personal, en aquest cas 192 milions d'euros per a dotar a València d'un recinte Arena. Açò i gens més que açò és la finalitat que se cerca.
El document presentat contempla aixà mateix la proposta de pagar anualment, i al llarg de tot el perÃode de la concessió, un cà non a favor de la Corporació Municipal del 2,7% sobre els ingressos generats. A aquests beneficis per a la ciutat s'ha de sumar, segons l'informe realitzat per l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie), que contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball i un impacte econòmic (PIB) en la ciutat de València superior als 10 milions d'euros anuals.
A més, l'Arena que es projecta serà dotat d'1.458 places d'aparcament subterrà nies i explicarà en el seu interior amb zona de restauració, à mplia oferta de llotges i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tot tipus d'esdeveniments
Igualment, en la parcel·la descrita es construirà de forma annexa la futura seu del València Basket Club, que comptarà amb serveis esportius com a pista auxiliar, vestuaris, à rea de mitjans de comunicació, tenda, sala de trofeus i les oficines del Club.
Si tots els trà mits administratius es desenvolupen segons el calendari previst, i si no hi ha contratemps importants, l'Arena podria inaugurar-se a València l'any 2022. A partir de llavors, el recinte podrà acollir tant esdeveniments esportius, artÃstics, culturals, com d'entreteniment de gran capacitat. Recinte que a futur, quedarà a favor de la ciutat.