VALENCIA | SOCIETAT

Polibenestar analitza els sistemes europeus de protecció infantil en el congrés NOPUNISH

ELPERIODIC.COM - 23/11/2018

La Universitat de València acull el congrés NOPUNISH aquest dilluns 26 de novembre al Centre Cultural La Nau amb l'objectiu d'analitzar els sistemes europeus de protecció infantil i posar-los a debat des d'una perspectiva d'atenció integrada. A l'esdeveniment, organitzat per l'Institut d'Investigació Polibenestar i inaugurat per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i pel director de l'institut, Jorge Garcés, també es presentarà l'eina d'autoavaluació del projecte NOPUNISH.

El Comitè dels Drets del Xiquet i de la Xiqueta (CDN) de les Nacions Unides ha emfatitzat que els drets humans requereixen eliminar els càstigs corporals, en qualsevol forma, i tots aquells cruels o degradants. Així, en el congrés i com a part del projecte NOPUNISH es compartiran bones pràctiques innovadores que contribuïsquen a previndre, combatre i eliminar el càstig corporal i el maltractament infantil en totes les seues formes.

Els resultats de NOPUNISH seran presentats per Estrella Durá, catedràtica del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València; Ana Jurado (psicòloga de l'ONG GINSO) i Maite Ferrando (K-veloce I+D+i).

A la taula redona Abordar la protecció internacional dels xiquets i els desafiaments compartits participaran Jeany Dirkzwager, de l'Ajuntament de Rotterdam; Claudia Daniela Maciuca, psicòloga en la Direcció General de Serveis Socials i Protecció de la infància de Dolj (Romania); Kerli Valner, de la Unió d'Estònia per el benestar de la Infància; Ana Jurado; i Félix Valbuena, professor de Dret en la Universitat de Burgos.

També s'impartiran les conferències Polítiques europees de protecció de la infantesa i enfortiment dels sistemes de protecció de la UE; Desafiaments de la realitat valenciana i del sistema de protecció infantil a Espanya; i La cooperació com a instrument per a enfortir el sistema de protecció. A més, hi haurà quatre blocs de sessions paral·leles.

Programa complet en la pàgina del congrés: http://nopunishcongress.eu/es/no-punish-es/