Pérez Garijo: “Recuperem els immobles espoliats per la corrupció per a destinar-los a cooperació internacional al desenvolupament”
La consellera de Qualitat Democràtica visita les obres de rehabilitació dels locals que van ser l'antiga seu de la Fundació Cyes en l'Avinguda Ausiàs March
Pérez Garijo assenyala que les obres “avancen a bon ritme perquè puguen acollir l'Oficina de l'Agenda 2030 de la Generalitat”
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha realitzat una visita a les obres de rehabilitació dels locals que van ser l'antiga seu de la Fundació Cyes en l'Avinguda Ausiàs March, números 79 i 81, i que van ser adjudicats en la Generalitat en execució de la sentència del cas Blasco en 2021.
Pérez Garijo ha destacat que "el Govern del Botànic ha recuperat els immobles espoliats per la corrupció a través de la trama del cas Blasco per a cooperació internacional al desenvolupament, d'on mai degueren ser sostrets”.
Per a la consellera de Cooperació, “es tracta d'una molt bona notícia per a la cooperació valenciana perquè hem recuperat uns béns robats per les trames de corrupció per a dedicar-los al que sempre va estar previst”.
La consellera de Cooperació ha afirmat que una vegada conclosa la remodelació i adaptació d'aquests locals “albergaran, entre altres espais, l'Oficina de l'Agenda 2030 de la Generalitat”.
Després de la visita, Pérez Garijo ha assenyalat que les obres “avancen a bon ritme”. Aquests espais compten amb una superfície de 576,5 metres quadrats i albergaran una zona per al desenvolupament d'activitats pròpies en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, com ara tallers, jornades, sala d'exposicions, així com la ubicació de la Subdirecció General per a la Implantació de l'Agenda 2030.
Els béns immobles se situen en una primera planta del carrer Ausiàs March de València, amb una superfície construïda de 295,90 metres quadrats, 182 metres quadrats i 98,60 metres quadrats. A la vista de l'estat dels citats locals i que no comptaven amb l'autorització corresponent per a l'exercici de l'activitat d'oficines administratives, es va licitar el projecte per a la seua adequació, per a posteriorment efectuar l'oportuna obra d'adequació que s'està executant actualment.
La Fundació Cyes va comprar aquestes oficines amb els diners procedents de dues subvencions rebudes a través de convocatòries de cooperació internacional durant l'època en la qual Rafael Blasco exercia el càrrec de conseller. Aquestes ajudes s'haurien d'haver destinat a projectes de cooperació a Nicaragua que mai es van realitzar. La sentència del cas Blasco va obligar a la Fundació Cyes a retornar els diners rebuts a la Generalitat, en aquest cas en forma de béns immobles.