VALENCIA | SOCIETAT

Pere Estupinyà participa en un debat sobre energia a Las Naves

ELPERIODIC.COM - 29/11/2022

Las Naves mostrarà aquest dijous, 1 de desembre, noves maneres de transformar l'energia menys nocives per al clima del planeta que ja estan funcionant

La jornada està organitzada per Futur·lab, el laboratori de Las Naves que té com a objectiu donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d'un futur millor

Aquesta activitat segueix la línia fonamental de la Missió Climàtica València 2030, dins de l'estratègia Missions València

Dins del laboratori per a un futur millor de Las Naves, Futur·lab, se celebra dijous que ve 1 de desembre a les 18 hores, una jornada conduïda pel presentador i director del programa de divulgació científica “El caçador de cervells” de La 2 de TVE, Pere Estupinyà.

El comunicador xarrarà sobre energia amb el públic assistent i debatrà amb experts sobre noves maneres de transformar l'energia menys nocives per a l'atmosfera -i, per tant, per al clima del planeta- que ja estan funcionant en altres llocs o s'estan investigant perquè poden funcionar en un futur.

Pere Estupinyà estarà acompanyat en la taula redona per: Andreu Escrivà, llicenciat en Ciències Ambientals, doctor en Biodiversitat, escriptor i membre del Grup d’Expertes i Experts per l’Emergència Climàtica de Barcelona; Victoria Pellicer, tècnica de I+D+i de Las Naves; i Sara Pizzinato, responsable de la Campanya de Solucions i de la campanya de canvi climàtic i energia en Greenpeace España.

Futur·lab naix amb el propòsit de donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d'un futur millor per a totes les persones i propiciar un debat rigorós amb persones expertes sobre idees que, o bé estan funcionant ja, o bé sabem que podrien funcionar. Aquest laboratori s'emmarca dins de l'estratègia Missions València.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, un país o tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.