El paper dels joves en la quarta ona del feminisme, protagonista del 8M a València
L'Ajuntament ha presentat el programa d'activitats «organitzades per a reflexionar i alçar la veu per a adherir-se al nou procés de lluita per les desigualtats»
L'Ajuntament de València ha organitzat diferents activitats per commemorar, un any més, el Dia Internacional de la Dona «i afegir-se al nou moviment internacional i divers que aglutina les lluites contra el masclisme i que dona un paper rellevant a les dones joves, com impulsores de la quarta ona del feminisme».
La regidora d'Igualtat, Lucia Beamud, ha presentat hui la Campanya del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, organitzada sota el lema «joves i feminisme, la 4a ona del feminisme», i amb el suport d'un cartell que representa multitud de col·lectius de dones joves, «que amb la seua diversitat de pensaments i les noves tecnologies han fet possible la creació d'una nova forma organitzativa que trenca amb els patrons clàssics del feminisme».
«Amb este cartell, obra de la il·lustradora valenciana Paulapé, volem plasmar la potència de la gent jove que des de 2018 està alçant la seua veu per lluitar contra la violència de gènere, és a dir, contra tota aquella agressió que rep la dona per part de l'home siga o no la seua parella», ha manifestat la regidora.
Durant la presentació de la campanya, ha assegurat «que ser feminista no és una cosa excloent», i ha destacat la internalització d'este moviment amb iniciatives com el «No és No». Finalment, ha reiterat «el paper de les dones formades i educades que transgreden les formes tradicionals per parlar del feminisme».
«L'acció del govern gira al voltant de la igualtat»
Pel que fa a les activitats programades, la regidora ha recordat que «l'acció de govern gira al voltant de la Igualtat», i per això s'han impulsat iniciatives des de diferents regidories. Entre altres ha destacat, el Congrés Internacional d'Atenció a la Violència de Gènere des de l'àmbit local: Bones pràctiques en les Policies Locals, que se celebrara durant el 3 i 4 de març al Complex Petxina. L'objectiu d'esta trobada «és l'ajuda mútua i la col·laboració des de diferents departaments municipals potenciant un treball en xarxa i la confiança plena entre professionals de diferents departaments per a aconseguir una atenció integral a les víctimes i als seus fills i filles».
D'altra banda, l'Ajuntament també ha organitzat, per exemple, un cicle de conferències amb el títol ni bruixes, ni princeses en les biblioteques municipals i amb la col·laboració de l'Associació Clàssiques i Modernes; visites guiades al Museu Faller de València amb perspectiva de gènere; o una exposició a la Universitat Popular d'Orriols «per a visibilitzar el paper de la dona en l'àmbit de les noves tecnologies i realitzat per l'alumnat de totes les activitats del centre».
Totes les propostes, entre les que també es troba la carrera 10K femenina, que se celebrarà per sext any consecutiu amb l'objectiu de promoure la pràctica de l'esport entre les dones i valorar el treball de les esportistes, estan a l'abast de tothom a la web https://8m2020valencia.com/