VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El Palau de la Música impulsa la cinquena edició del cicle “Cambra al Palau”

ELPERIODIC.COM - 16/01/2023

El cicle inclourà 31 concerts des del barroc valencià fins a l’actualitat

El grup especialitzat en música antiga i barroca La Dispersione encetarà el pròxim 21 de gener la cinquena edició del cicle “Cambra al Palau”, organitzat pel Palau de la Música i que enguany consta de 31 concerts, dos més que l’any passat. Este cicle tindrà lloc tots els dissabtes fins al 16 de desembre de 2023 a l'Almodí a les 19.30 hores. El preu dels concerts serà de 10 euros. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que “tornem a impulsar una nova edició del nostre exitós cicle amb una programació molt equilibrada i de gran qualitat, formada per grups i músics de l'Orquestra de València i altres vinculats a la nostra terra, que estem segurs revalidarà l’èxit d’assistència de l’edició passada, que va registrar una afluència de més de 3.600 persones”.

La programació combinarà obres del gran repertori d’autors com Brahms, Sostakovic, Mozart, Beethoven o Schubert, juntament amb la música valenciana. En este sentit, Tello ha afirmat que “tal com hem estat programant des de l’inici del cicle, la nostra música tornarà a estar ben present en la programació, amb les obres de 41 compositores i compositors de la terra”.

D’esta manera es podrà escoltar el barroc de Juan Bautista Comes i Juan Bautista Cabanilles, el classicisme de Vicent Martín i Soler, una àmplia representació dels segles XIX i XX de Matilde Salvador, Vicente Asencio, Llàcer Pla, Luís Blanes, López-Chávarri o Eduardo Toldrà i contemporanis com Francisco Coll, Sara Galiana, Isabel Latorre, Ángeles López Artiga, Amparo Edo o Andrés Valero, entre d’altres. 

En esta edició, hi participarà el violinista Sergey Khachtryan (26 març) amb professorat de l’Orquestra de València, que interpretarà obres de Komitas-Aslamazyan i Arnold Schoenberg.

Dins del cicle de música antiga i barroca, enguany s’hi podrà gaudir de dos programes dedicats al segle d’or valencià. Un d’ells, estrena absoluta, serà el concert “Ministriles de València” que protagonitzarà el grup Oniria. El segon d’ells és “El mecenatge de Germana de Foix. Virreina de València”, que interpretarà Piaceri dei Traversi.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que el 95% dels músics del cicle són valencians, i ha manifestat respecte a les professores i professors de l’Orquestra de València que fins ara, “eren les seccions de corda i vent les que tocaven en un mateix concert amb l’artista resident, i enguany hem programat per primera vegada programes amb ensembles de músics de cada secció”. “Això és molt necessari”, ha afegit Ros “per a la formació simfònica i un pas endavant en l’excel·lència que estem treballant per a la nostra Orquestra”. D’esta manera, el públic escoltarà el programa Sweet violas, interpretat per la corda de violes (7 d’octubre); i dos ensembles més, de trompes i fagots (20 maig).

El cartell conté també dos programes dedicats a la dona compositora, el primer d’ells és “Deixa’m” protagonitzat per la soprano Consuelo Hueso i la pianista Renata Casero (23 setembre) i també el Quinteto Casulana, que interpretarà obres de les compositores Sara Galiana i Amy Beach (4 febrer).

A banda de la música clàssica, també hi haurà la fusió del barroc amb el jazz protagonitzat pel Quartet Bolling (1 juliol), un concert del grup Jazz Impact en homenatge a Leonard Bernstein i Benny Goodman (15 juliol), i la fusió amb el tango pel Binelli Ferman Duo (9 setembre).

Uns altres grups presents en la nova edició de “Cambra al Palau” seran Spanish Brass (11 febrer); Amores, grup de percussió amb el programa “L’absència del silenci” (4 març); el Sextet de cordes Brahms (17 juny); el B3: Brower Trio (14 octubre), el Duo Varoch (11 novembre), Eclèctic Grup i la seua proposta “Harmònics Vents” (25 novembre) i la soprano Julia Farrés-Longueras i el guitarra Massimo Felicci amb el concert “Cel de Safir” (16 desembre).

MÉS FOTOS