La Nau organitza una conferència de la catedràtica Aurora Morcillo sobre la condició de la dona en el franquisme
La catedràtica d’Història d'Espanya i Estudis de Gènere de la Florida International University (FIU) i autora del llibre ‘En cuerpo y alma. Ser mujer en tiempos de Franco’, Aurora Morcillo, imparteix demà dimarts, 14 de maig, la conferència ‘Ser dona en temps de Franco’ en l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 19 hores. L'activitat està programada per l’Aula d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica. L’entrada és lliure fins completar aforament.
En la conferència Aurora Morcillo abordarà la relació simbòlica entre l'estat franquista i el cos femení, a través de les imatges de la dona difoses pel discurs polític des dels anys quaranta fins a principi dels seixanta, coincidint amb els anys d'oberturisme. També es tractarà la vinculació femenina amb conceptes com el de maternitat, vulnerabilitat i fertilitat. El catedràtic d'Història Contemporània i codirector de l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, Marc Baldó, presentarà l’acte.
Aurora Morcillo Gómez és especialista en Història de gènere i, en concret, durant la dictadura de Franco. Va ser directora associada del Women’s Studies Center en la Florida International University (FIU) entre 2003 i 2008, i actualment dirigeix el Programa d'Estudis d'Espanya i el Mediterrani que va fundar en 2012 en la Steven J. Green School of International and Public Affairs en FIU. Entre les seues publicacions destaquen: Cultural and Social memory of the Spanish Civil War, The Seduction of Modern Spain. The Female Bodi and the Francoist Bodi Politic i True Catholic Womanhood: Gender Ideology in Franco Spain.
Amb aquest debat es tanca el cicle de conferències dedicat a les dones i el treball en el franquisme, organitzat per l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica.
El Vicerectorat de Cultura i Esport i el departament d'Història Contemporània de la Universitat de València han sigut els encarregats de crear l'Aula d'Història i Memòria Democràtica, una iniciativa que té com a objectiu fer visibles projectes relacionats amb la història i la memòria democràtica des de l'àmbit acadèmic a la societat.