VALENCIA | OCUPACIÓ

Ocupabilitat en ascens: El 88,5% de graduats en màsters de la Universitat de València troben ocupació

ELPERIODIC.COM - 19/04/2024

Per branques de coneixement, Arquitectura i Enginyeria obtenen els millors resultats en pràcticament tots els indicadors, entre ells, la major taxa d'ocupació

Entre les dades més significatives que s’extrauen d’ell, el 88,5% de les persones titulades en màsters oficials de la Universitat de València que van finalitzar els seus estudis han trobat ocupació. Una xifra que, a més, ha augmentat més de 4 punts respecte a l’anterior estudi publicat.

El quart Estudi d’Inserció Laboral de persones titulades en Màster Oficial de la Universitat de València, presentat recentment pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, es confirma com el millor en termes de representativitat respecte als anteriors estudis realitzats.

Amb 5.262 persones enquestades durant el curs 2022-2023, que representen el 54,7% del total d’alumnat egressat que conformava la població de l’estudi, aquestes xifres de participació aconsegueixen doblar les dades respecte a l’anterior estudi, on només es va entrevistar el 26,3% de la població. Les persones enquestades, d’un total de 102 titulacions, van ser sondejades durant el curs 2022-2023, és a dir, un, dos o tres anys després de finalitzar els seus estudis de màster.

Per la seua banda, al voltant del 95% de les persones entrevistades tenia experiència laboral posterior a la finalització dels mateixos, i el 86,5% tenia ocupació ajustada al nivell d’estudis. A més, el percentatge de persones titulades que ocupen llocs tècnics o amb personal a càrrec se situa en el 81,6%, augmentant quasi en 5 punts respecte a l’anterior estudi. En aquest apartat destaca especialment el percentatge assolit per l’Àrea de Ciències de la Salut, que arriba al 90,1%.

Respecte al salari mitjà net mensual dels egressats o egressades, se situa en els 1.665,6 euros, incrementant-se aproximadament un 9% respecte a l’anterior estudi. En aquest sentit, continua existint una bretxa salarial entre homes i dones superior als 100 euros que, s’accentua especialment en les branques d’Arquitectura i Enginyeria, superant els 300 euros.

Per branques de coneixement, Arquitectura i Enginyeria obtenen els millors resultats en pràcticament tots els indicadors, entre d’ells, presenta la millor taxa d’ocupació (91,6%), el millor percentatge de persones ocupades als 6 mesos d’acabar els estudis (90,4%), el de titulats que tenen una ocupació que requereix estudis universitaris (92,2%), amb contracte estable (67,7%), a jornada completa (95%), i el de salari net mensual més elevat, que arriba als 1.840,2 euros.

Igualment, Arts i Humanitats destaca per tindre el percentatge de persones titulades més alt contractades per compte propi (16,6%), i Ciències per l’ocupació relacionada amb la titulació de l’àrea i per la seua jornada completa (90,6%). Per últim, Ciències Socials i Jurídiques destaquen per l’alt percentatge de persones titulades amb contracte estable, fins a un 57,7%, i pel sou net mensual, situat en 1.703,4 euros.

Com a novetat, aquest quart estudi presenta dades per facultat o centre, que assenyalen als màsters en Bioestadística, Optometria Avançada i Ciències de la Visió, Física Mèdica, Banca i Finances Quantitatives, Ciències Actuals i Financeres, Ciències de Dades o Enginyeria Electrònica com els millors posicionats.

També per primera vegada l’estudi arreplega els resultats globals d’inserció entre persones amb discapacitat. En aquest sentit, les i els estudiants enquestats arriben als 2.202 euros de salari net mensual, amb una taxa d’activitat del 85% i una ocupabilitat del 86,3%. A més, el 92% té una ocupació ajustada al nivell d’estudis, i fins un 86% ocupa llocs tècnics o amb personal a càrrec.

El quart Estudi d’Inserció Laboral de persones titulades en Màster Oficial de la Universitat de València ha estat executat pel servei d’ocupació de la UV, a través del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, i la Fundació General de la Universitat de València.

L’informe que ara es publica ofereix les dades dels principals indicadors d’inserció laboral per a cadascun dels 102 màsters oficials analitzats i es pot consultar en la web d’UVocupació, amb informació ampliada i detallada dels indicadors d’inserció laboral de cadascun dels postgraus. També està disponible en les webs de les titulacions de la Universitat de València, en la pestanya d’inserció de cadascuna de les fitxes dels màsters.

En paraules de la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, “els resultats del quart Estudi d’Inserció Laboral de persones titulades en Màster Oficial de la Universitat de València reflecteixen un notable augment en l’ocupabilitat, amb un increment de més de 4 punts percentuals respecte a l’estudi anterior. Aquestes dades destaquen el compromís i l’excel·lència de la Universitat en la formació de professionals altament capacitats. És un motiu d’orgull per a la nostra comunitat universitària i una inspiració per a continuar treballant en oferir una educació de qualitat que prepare al nostre estudiantat per als desafiaments i nous reptes del mercat laboral”.