Obri les portes la mostra ‘(Ins)Pirats pel Botànic’
Des d'aquest dilluns, 2 de juliol, es troba oberta la mostra '(Ins)Pirats pel Botà nic', amb una selecció de les obres que participaren en la tercera edició del certamen de pintura i narrativa rà pides del mateix nom organitzat pel Jardà Botà nic de la Universitat de València. Al voltant de 60 obres, entre peces de pintura i narrativa, es podran admirar a la sala Estufa Freda fins al proper 9 de setembre, en una mostra que ha estat comissariada per Núria Ferriol, amb obres diverses en estils, tècniques i visions sobre un mateix espai, un museu viu com és el Jardà Botà nic.
L'exposició pretén difondre i reconèixer el treball realitzat per les persones participants al concurs i que han dedicat uns instants de la seua vida a deixar-se InsPirar per tot el que el Botà nic pot oferir. La jornada del certamen va aplegar més de 70 persones, malgrat la pluja, decidides a conèixer més a fons els racons del Jardà Botà nic de la Universitat de València i a traure-li el mà xim partit del singular ambient de creativitat i inspiració compartit en una jornada que va finalitzar amb concert i entrega de premis.
Per descomptat, l'exposició també compta amb les obres premiades en les dues modalitats del concurs. AixÃ, en pintura, podrem veure l'obra d'AlÃcia RamÃrez, una entusiasta de la pluja, que va aconseguir el primer premi amb un quadre inspirat al racó de plantes crasses del JardÃ, executat amb un delicat joc de degradats, llums, colors i sensacions que va captivar al jurat. En narrativa, va ser Susana RodrÃguez qui s'alçà amb el primer guardó, amb un relat sobre un xiquet diagnosticat amb trastorn de l'espectre autista que troba en el món de les plantes un refugi i una singular via de relació amb els seus éssers estimats.
També aconseguiren guardó Loreto Lumbreras i Laura Vázquez, segon premi i accèssit en la categoria de pintura, amb una bucòlica aquarel·la de caputxines (Tropaeolum majus) i un minimalista collage vegetal, respectivament. I Delia Arizcun i Luis Bertomeu, segon premi i accèssit en la categoria de narrativa, amb una curiosa conversa futurista entre plantes i una encantadora al·legoria inspirada en els fenòmens meteorològics, respectivament.
Per últim, la mostra també acull els dibuixos creats per les xiquetes i xiquets que assistiren al curs de dibuix El nostre jardà secret impartit per Maria GarcÃa Calvo. Grafit, tinta xinesa, aquarel·la, tot aplicat a l'observació de plantes, arbres i racons que conformen el nostre Botà nic. Mostrant les seues obres pretenem difondre el mateix missatge que en el curs: hem d'observar i conèixer l'entorn natural per poder estimar-lo.