VALENCIA | POLÍTICA

Les obres del Palau de la Música, valorades en 12,6 milions d’euros, respectaran l’esperit de l’edifici i reduiran el seu consum energètic

ELPERIODIC.COM - 17/09/2021

El vicealcalde informa de la licitació d’estes obres i d’altres acords de la Junta de Govern Local

Les obres de rehabilitació del Palau de la Música tindran un termini d’execució de 15 mesos i compten amb un pressupost de 12.682.730,35 euros. La intervenció, “que contempla treballs per recuperar l’esperit integral de l’auditori, també permetrà adaptar l’edifici a la normativa vigent i reduirà el seu consum energètic”. Així ho ha explicat el vicealcade Sergi Campillo, en donar compte de l’acord de la Junta de Govern Local que ha aprovat la licitació d’estes obres.

El vicealcalde i portaveu de l’executiu local, Sergi Campillo, ha informat d’esta i d’altres decisions d’este òrgan de govern com la de “crear una plataforma digital amb altres ciutats per a captar, processar i explotar les dades de mobilitat i millorar les polítiques al respecte”. La Junta de Govern també ha convingut agilitzar i simplificar els tràmits per a instal·lar plaques fotovoltaiques en els habitatges perquè la ciutadania genere energia de manera autònoma, “ja que així es pot estalviar fins a un 40% del cost de la llum i contribuir a fer front al canvi climàtic”.

Pel que fa a les obres de rehabilitació del Palau de la Música, el vicealcalde ha assenyalat “que la intenció municipal és obrir este edifici, que és el principal contenidor de música d’Espanya, com més prompte millor, tot i que el projecte no és senzill”. La intervenció contempla la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo, mentre que en la sala Iturbi se substituiran els laterals situats damunt de les llotges. A més, a sol·licitud del Palau s'han inclòs alguns treballs de manteniment i millora de les instal·lacions, com ara la impermeabilització completa del templet situat damunt de la volta del vestíbul, la instal·lació d'una cortina acústica, el canvi de lluminàries i projectors a tecnologia LED per a millorar l'eficiència energètica o el canvi del parallamps per raons de seguretat.

Sergi Campillo també ha al·ludit al procediment desenvolupat per dur a terme estes obres, “que s’ha de realitzar amb totes les garanties jurídiques i econòmiques, perquè l’obra acomplisca tots els paràmetres de seguretat per poder obrir un nou Palau per als veïns i veïnes de la ciutat de València”.

Projecte "Ciutats connectades"

Sergi Campillo també ha informat de l'acord de formar part del projecte “Ciutats connectades” que presentarà València, al costat de Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada, als fons europeus ‘Next Generation’. L'objectiu d’esta iniciativa és “crear una plataforma digital multi ciutat que permetrà captar, processar i explotar les dades de mobilitat d'estes sis ciutats per facilitar la presa de decisions”. Té un cost total de 27,7 milions d'euros i els fons subvencionen el 90% de l'actuació. En cas de concedir-se l'ajuda, per repartiment poblacional a la ciutat València li correspondrien 14 milions d'euros.

“Este projecte, que té un caràcter plurianual i s'estima que estiga finalitzat a l'estiu de 2024, permetrà que l'Ajuntament domine el mercat de les dades de mobilitat, cosa que ara controlen grans empreses com Google, Apple i Moovit”, ha anunciat el vicealcalde.

Pel que fa al canvi de l’ordenança solar acordat per la Junta de Govern, Campillo ha indicat que “s'emmarca en la política municipal de transició energètica, compromesa enfront del canvi climàtic, permetrà que la ciutadania puga instal·lar-se plaques fotovoltaiques en el seu habitatge després de la presentació d'una declaració responsable”. “Esta mesura s'adopta en un moment molt oportú, ja que el preu de l'electricitat aconsegueix xifres històriques”, ha assegurat.

D’altra banda, segons ha informat el vicealcalde, la Junta de Govern també ha adjudicat el contracte de prestació de servici de vigilància dels centres d’animals de Benimàmet i Natzaret, des de les 20 hores fins a les 8 hores de l'endemà, els 365 dies de l’any. Este contracte té una durada de dos anys i s’ha adjudicat per 301.649,99 euros. “En este cas, l'empresa està obligada, perquè així estava arreplegat als plecs tècnics, a instal·lar un dispositiu de control, un sensor magnètic de porta al Centre d'Acollida d'Animals de Benimàmet”, ha aclarit.

La Junta de Govern, a instàncies de l’alcalde Joan Ribó, també ha aprovat una felicitació a les treballadores i treballadors que, directament des dels servicis o des dels diferents organismes, han fet possibles les falles del 2021.“Després d'un any on la pandèmia no ha permés la celebració de les nostres festes falleres en la seua projecció tant en l'àmbit nacional com internacional, la nostra festa finalment ha pogut celebrar-se de forma més discreta i responsable els passats dies 1 a 5 de setembre i volem agrair a tot el personal integrant dels servicis municipals i als organismes i entitats que han col·laborat, així com al món faller i la ciutadania, en general”, ha manifestat Campillo.