VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

La nova edició de “Cambra al Palau” posa en valor els músics i compositors valencians

ELPERIODIC.COM - 14/12/2021

Aquesta nova cita musical acollirà 29 concerts i recitals a l'Almudí

La presidenta del Palau de la Música I regidora Delegada de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello i el director del Palau de la Música, Vicent Ros, han presentat aquest matí la quarta edició del cicle Cambra al Palau, que consta de 29 concerts amb músics de l'Orquestra de València i d'altres vinculats amb la ciutat i la Comunitat.

A més, en aquest nou lliurament, s'ha inclòs que un cicle barroc de set programes i que es desenvoluparà tots els dissabtes a l'Almudín a les 19.30 hores, des del 29 de gener fins al 17 de desembre de 2022, i amb un preu de 10€.

La regidora Delegada de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València ha traslladat la bona acollida d'aquest cicle musical, destacant que en aquesta edició han assistit prop de 4.000 persones i una mitjana del 95% d'ocupació a cada acte, “la qual cosa demostra que aquest espai està funcionant molt bé com a seu de la música de cambra”.

El directe del Palau ha assenyalat que aquesta nova edició “és una molt bona notícia” i ha volgut agrair “a tots els que dissabte a dissabte han anat venint a aquesta cita setmanal amb la música”.

Vicent Ros ha subratllat que “la música de cambra suposa el creixement i la maduració del músic, ja que no és el mateix tocar en una banda de 90 músics que en un espai de màxim 10”.

L´edil s´ha mostrat a favor de continuar usant l´Almudín per fer concerts quan el Palau estigui acabat, ja que “aquest és el segons edifici més important de la ciutat després de la Llotja pel seu valor patrimonial”.

Ros ha informat que “presentem 29 propostes, però se n'han presentat gairebé 80”.

En aquesta edició, tornarà a intervenir l'artista resident de l'auditori valencià, aquest any el prestigiós violoncel·lista Pablo Ferrández (26 març) amb professorat de l'Orquestra de València. Precisament Ferrández iniciarà demà dimecres la seva residència, a l'Auditori de Les Arts al concert de l'Orquestra de València sota la direcció d'Alexander Liebreich, on interpretarà els concerts per a violoncel núm. 1 de Joseph Haydn i el d'Erich W. Korngold.

S'interpretaran les obres de compositores i compositors valencians de diverses èpoques

A “VLC. Ciutat i Música” es visibilitzarà i recuperarà de l'oblit diverses obres de cambra, de compositores i compositors valencians de diverses èpoques. D'aquesta manera, juntament amb obres de compositors del gran repertori com Xostakóvitx, Beethoven, Brahms, Mozart o Schumann, hi serà present el barroc de Joan Baptista Comes i Joan Baptista Cabanilles.

El classicisme de Vicente Martín i Soler, una àmplia representació dels segles XIX i XX com Joaquín Rodrigo, Matilde Salvador, Vicente Asencio, Llácer Pla, Lluís Blanes, López-Chávarri o Eduardo Toldrá, i contemporanis com Francisco Coll, Sara Galiana, Isabel Latorre, Ángeles López Artiga, Amparo Edo, Andrés Valero, César Cano o Voro García, entre d'altres.

Programació musical

Hi haurà en aquest cicle un Cicle Barroc de set concerts amb La Dispersione que inicia la programació (29 gener) i que proposa “Un viatge per les danses del barroc”; Mediterrània Consort (26 gener) amb la integral de les sonates per a flauta de bec de Haendel; Els professors de l'Orquestra de València Enrique Palomares, violí, Ivan Balaguer, violoncel, Salvador Martínez, flauta, juntament amb Luis Arias, clavicèmbal (2 abril), interpretaran un monogràfic de Bach: “Tan solo Bach”; la soprano Elia Casanova i Belisana Ruíz a la corda polsada amb el programa “D'Elvas a Roma” (21 maig); Harmonia del Parnàs (17 setembre); Musica Ficta amb el programa “Bergamasca” i danses, àries, xacones i disminucions del primer Barroc (5 novembre) i Estil Concertant amb el programa: “Més que una musa: dones compositores del Barroc europeu” (26 novembre).

Altres grups del cicle seran el Quintet Casulana (5 febrer); Plaerdemavida Ensemble (12 febrer); B3: Brower Trio amb la soprano Isabel Monar (19 febrer); Coral Catedralícia de València (9 d'abril); Ventus Quintet (7 maig); Duo Nous Camins (14 maig); Amors Grup de Percussió (28 maig); Trio de Corda Beaux Arts (11 juny); Quintet Cuesta (18 juny); Quartet Vanguardia i el guitarra Rafael Serrallet (24 setembre); Quartet Arts (24 d'octubre) i Ensemble Scherzo de València (19 novembre).

MÉS FOTOS