Las Naves publica una guia per a fomentar que el sector públic contracte a startups en processos de CPI
Las Naves ha elaborat la guia “CPI x Startups: Com atraure, fidelizar i empoderar a empreses emergents en processos de Compra Pública d'Innovació”
El centre d'innovació Las Naves presentarà el pròxim 27 de setembre en un esdeveniment en línia la guia “CPI x Startups: Com atraure, fidelizar i empoderar a empreses emergents en processos de Compra Pública d'Innovació”. Una guia dirigida a personal del sector públic, elaborada per l'acceleradora pública de triple impacte Col·lab de Las Naves i finançada per l'Agència València d'Innovació (AVI).
En aquesta guia es mostra, pas a pas, com des de l'Administració pública i els seus ens dependents poden facilitar la contractació d'empreses emergents com les startups en els processos de Compra Pública d'Innovació. La CPI consisteix a orientar les compres de l'Administració per a ajudar el mercat a desenvolupar productes que no existeixen en l'actualitat però que poden donar solució a una necessitat.
Encara que la posada en marxa de la majoria de processos de Compra Pública d'Innovació (CPI) s'està realitzant amb uns nivells elevats de preparació prèvia per part del sector públic, les empreses emergents no estan resultant ser beneficiàries dels mateixos amb la freqüència que s'esperava. Per a resoldre aquest repte, des de Las Naves s'ha elaborat la guia “CPI x Startups: Com atraure, fidelizar i empoderar a empreses emergents en processos de Compra Pública d'Innovació”.
La guia es presentarà en un esdeveniment en línia, que s'emetrà en el canal de Youtube de Las Naves, en el qual es comptarà amb una taula de debat formada per primeres figures del foment de la CPI a Espanya.
En l'esdeveniment participaran: Olivia Estrella López. secretària general de l'Agència Valenciana de la Innovació; Mauro Xesteira Vede, manager de Col·lab, acceleradora pública de Las Naves; Pilar Morgade Saavedra, directora de l'Àrea Planificació i Promoció d'Investigació Sanitària de l'Agència Gallega de Coneixement en Salut (ACIS); Javier Montero Plata, director de l'Oficina de Transferència de Tecnologia del Sistema Sanitari Públic d'Andalusia; Rafael Olmedo Soler, responsable tècnic de Smart City i Innovació Tecnològica a l'Ajuntament de Las Rozas, Madrid; i Sandra Sinde Cantorna, experta internacional en CPI i Govtech.
La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».
La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.