VALENCIA | SOCIETAT

Las Naves i Ingenio-CSIC-UPV inicien un cicle de conferències sobre innovació per a la transformació social i ambiental

ELPERIODIC.COM - 06/04/2021

L'objectiu de les conferències és generar un espai de discussió i reflexió sobre la Innovació per a la transformació social i ambiental

Las Naves i Ingenio-CSIC-UPV iniciaran el pròxim 23 d'abril un cicle de conferències sobre innovació per a la transformació social i ambiental amb l'objectiu de generar un espai de discussió i reflexió sobre la innovació per a la transformació social i ambiental en diferents àmbits: ciència, universitats, transicions justes, innovació digital, innovació en l'energia, salut… Aquest cicle està englobat dins de les activitats del Diploma d'Especialització en 'Innovació per a la Transformació Social i Ambiental' impartit des de la UPV i coordinat per Ingenio (https://posgradoinntra.webs.upv.es). Totes les conferències podran ser seguides a través del canal de Youtube de Las Naves.

El centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València, participa en aquest cicle al costat d'Ingenio-CSIC-UPV amb el propòsit d'aprofundir en la seua línia de divulgació de la cultura innovadora.

Aquest cicle de deu conferències en línia seran impartides per persones de prestigi en l'àmbit de la innovació transformadora. Totes les conferències es duran a terme en divendres, amb una duració d'una hora i mitja (18.00 – 19.30). Quatre de les conferències es realitzaran entre els mesos d'abril i setembre de 2021, amb anterioritat a l'inici del Diploma d'Especialització (octubre 2021), per a contribuir específicament a la difusió d'aquest. Les 6 conferències restants es duran a terme durant el desenvolupament del Diploma d'Especialització, formant part dels seus continguts docents, però estant obertes al públic en general, buscant contribuir -juntament amb les sis anteriors- a l'objectiu de generar un espai de discussió i reflexió sobre la Innovació per a la Transformació Social i Ambiental.

Primera conferència: 23 d'abril

La conferència del 23 d'abril tractarà el desafiament de democratitzar el coneixement des de la perspectiva de democratitzar les agendes d'investigació, i cerca plantejar tres preguntes i abordar possibles respostes entorn de la democratització del coneixement. Per què democratitzar el coneixement és un imperatiu del moment actual? Quines són les vies per a democratitzar el coneixement? Com es pot avançar en la democratització de les agendes d'investigació?

La ponent d'aquesta primera conferència serà Judith Sutz, professora i investigadora de la Universitat de la República de l'Uruguai. Després d'ella participaran com a comentaristes Elena Castro (investigadora d'Ingenio) i Santiago Echavarria (director de la Corporación Centro de Ciencia y Tecnología de Antioquia, Colòmbia), i s'obrirà un col·loqui i torn de preguntes entre els i les assistents.

MÉS FOTOS