Medisoa impulsa la competitivitat i la millora integral de les empreses amb la seua consultoria ambiental
Des d'un punt de vista jurídic i tècnic, la startup assessora les organitzacions perquè s’adapten a la legislació ambiental, accedir a nous mercats o optimitzar recursos
La iniciativa emprenedora ha sigut seleccionada en la setena edició dels programes d'acceleració de Col·lab, en el centre d'innovació Las Naves
L'empresa naix de dos professionals de l'advocacia i l'enginyeria ambiental, unides per “la passió per la protecció del medi ambient” amb una proposta de valor especialitzada en serveis jurídics i tècnics
Medisoa és una consultoria ambiental de València que ajuda organitzacions privades i públiques a complir les exigències legals en matèria ambiental i les assessora en sostenibilitat: millorant la seua competitivitat i avançant-les als canvis, tant a nivell legislatiu com als impostos pel propi mercat.
La startup forma part de les iniciatives emprenedores que participen en els programes d'acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València.
Un projecte que va nàixer a principis de 2021 de la “passió per la protecció i conservació del medi ambient” de les seues fundadores, Thais Rocha i Marta González, enginyera ambiental i advocada, respectivament, especialitzades totes dues en Dret ambiental.
Uns valors compartits units a la visió d'una oportunitat per oferir un servei diferencial per a les organitzacions, amb una proposta de valor centrada en solucions sostenibles. “Ens diferenciem d'altres consultores ambientals que treballem de manera conjunta la part tècnica i la jurídica. Hi ha moltes que són purament jurídiques o que només tenen la expertise tècnica. Nosaltres sabem que totes dues dimensions estan directament connectades i treballem des d'eixa visió transdisciplinar, coordinant objectius comuns, treballant amb el compliment normatiu i aplicant al seu torn la perspectiva i el coneixement tècnic”, expliquen les fundadores.
A més, la proposta de valor de Mediasoa enfront de la competència és l'especialització en matèria de medi ambient: “ens centrem a assessorar i acompanyar en la transició cap a la sostenibilitat, de manera personalitzada i pròxima. La qual cosa fa que puguem oferir un servei més complet, professional i especialitzat al client”, afirmen Rocha i González.
En aquest sentit, l'empresa assessora les organitzacions en múltiples dimensions de la seua activitat, des de l'estalvi de costos, el respecte al medi ambient, la millora de la competitivitat amb accés a nous mercats, l'eficiència en els processos o l'increment de la reputació, entre d’altres.
Durant els últims mesos, les empresàries s'han centrat en la labor comercial i en els primers projectes. Entre ells, destaquen l'assessorament en economia circular d'una clínica dental, guardonada amb el primer Premi a les Bones Pràctiques Mediambientals, del Pacte Verd 2022 de l'Ajuntament de Vitòria. “Això ens ha servit per a validar un dels nostres serveis i verificar com els nostres serveis realment ofereixen un avantatge competitiu als nostres clients, i generen un reconeixement per part de tercers, així com nombrosos avantatges en l'àmbit econòmic, ambiental i social”, afirmen des de la consultora.
En aquests moments, completant la línia d'assessoria, la consultora té previst realitzar formacions a empreses mitjançant associacions, aportant a pimes coneixement dels aspectes legals relacionats amb la sostenibilitat.
La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».
La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.