María José Català llança un espot de 30 segons per a “alliberar” València
La web www.sientevalencialibre.es anima als valencians a participar en la campanya del PP a l'Ajuntament de València
Un espot de trenta segons en les Xarxes Socials i una pàgina web: www.sientevalencialibre.es. Així ha posat en marxa el Grup Municipal Popular els primers moviments de la campanya electoral per als comicis autonòmics del 26 de maig. El vídeo, presentat ahir per la candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, pretén atraure els veïns perquè prenguen consciència de la situació actual de la capital del Túria.
“És una crida als ciutadans a reflexionar com es troba València hui en trenta segons i què passarà si la deixem quatre anys més en mans d'aquest tripartit, què passarà si no hi ha governants a l'altura de la millor ciutat d'Europa”, es qüestiona Català. De fet, durant l'espot la pròpia candidata es dirigeix als valencians, als qui pregunta si, com ella, també observen València “més bruta, amb un trànsit caòtic, i imposicions lingüístiques, educatives i culturals”.
Com a exemples, en la pàgina web els ciutadans poden observar algunes de les denúncies que realitza el PP: l'augment en un 4% dels accidents amb víctimes, *lasw subvencions de més 300.000 euros a entitats “afins a l'independentisme català”, o la instal·lació d'una educació “única i excloent”.
Enfront d'aquest model de ciutat, que des del PP consideren “restrictiu”, Català va assegurar ahir que les candidatures populars tant autonòmiques com municipals apostes per la “llibertat com a eix fonamental de la campanya, que es contraposa a les imposicions permanents”. Per això, també la pàgina web llançada per l'aspirant a l'alcaldia es presenta com una crida per a “alliberar València d'imposicions ideològiques, educatives i culturals, embossos i burocràcia”. Unes restriccions que segons Català, han arribat fins al Síndic de Greuges, que va ordenar a l'Alcaldia respectar la “llibertat d'expressió i la creació lingüística”, així com no “discriminar als valencians” per l'ús de les normes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). En aquest sentit, la candidata a primera edil advoca per un consistori que defense la creació d'una ciutat oberta i dinàmica, amb dirigents que escolten als ciutadans i actuen mitjançant consensos “amb un esperit conciliador que fomente una ciutat còmoda, accessible, lliure i segura”.
“Volem que València torne a ser la ciutat bonica que enorgullia a tots els valencians, la que era recordada i fotografia i la convertirem en la joia del Mediterrani i una de les ciutats més boniques d'Espanya”, va subratllar Català.
Amb aquest objectiu, el PP ha fet partícip als valencians, els qui poden inscriure's en la campanya a través de la pàgina web i posar-se en contacte amb el partit via WhatsApp. “És una campanya dels valencians i per als valencians”, va assenyalar la popular. I és que en la seua opinió, el repte que es durà a terme durant els pròxims dos mesos “és gran” perquè el context “que vivim és molt convuls”. Però l'important, va destacar, “és traure al tripartit de l'Ajuntament”, per al que va assegurar que necessitaran “tot el suport de la gent que també pense que això és el més important”.