El Magnànim augmenta, en el primer semestre de 2018, les vendes de llibres un 268% respecte del 2015
La Institució Alfons el Magnà nim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, que depèn de l'Ãrea de Cultura de la Diputació de València, ha incrementat un 268,37% el número de llibres venuts durant el primer semestre de 2018 (3.820 llibres) respecte del mateix perÃode de 2015 (1.037 llibres). Respecte de 2017, el número de llibres venuts ha augmentat un 17,9%. Pel que fa a les xifres totals de vendes en euros de 2018 a 2015 (primer semestre de cada any) ha sigut d'un 176'46%. Respecte de 2017 s'ha produït un increment dels ingressos del 16'05%.
L'increment en la qualitat dels llibres, aixà com l'interès despertat pels temes que tracten; l'ampliació i millora dels canals de distribució; i el treball de difusió realitzat per la Institució a través de les seues xarxes socials, els mitjans de comunicació i els actes de debat o presentació, han contribuït a visibilitzar el treball d'aquest centre de publicacions i de pensament.
Nous canals de distribució i venda online
Entre les raons d'aquest increment destaca la diversificació de les distribuïdores, ja que a les seues habituals de València, s'afegeix també UNE (Unión de Editoriales Universitarias), que distribueix els llibres als seus punts de venda a Madrid (LibrerÃa del BOE), Barcelona (Llibreria Documenta) i Santiago de Compostela (LibrerÃa Galaecia), i també a la seua tenda online.
A més d'aquests canals de distribució, s'ha posat en marxa la venda online, a través del web del Magnà nim, que està funcionant en proves des d'octubre de 2017 i en funcionament ordinari des de gener de 2018, cosa que també ha suposat l'ampliació de la venda i la universalització de l'accés a totes les persones que vulguen tindre els llibres del Magnà nim al seu abast, especialment en aquelles zones on és més complicat accedir al catà leg de la Institució. Aixà mateix, s'ha de valorar que els compradors, en contrast amb altres llibreries online, no es fan cà rrec de les despeses d'enviament, les quals assumeix el Magnà nim continuant amb la seua polÃtica de posar a disposició del gran públic llibres de qualitat a preus assequibles. El termini per a rebre els llibres oscil·la entre 48 i 72 hores, depenent del seu destÃ.
La poesia de Marc Granell, el llibre més venut
El llibre Poesia completa (1976-2016), que recull l'obra completa de Marc Granell, ha sigut el llibre de la Institució Alfons el Magnà nim més venut, tant al llarg d'aquest primer semestre com durant la Fira del Llibre. I és que l'èxit de l'espectacle de Borja Penalva i Francesc Anyó en homenatge al poeta, patrocinat per l'Ãrea de Cultura de la Diputació, que ha anat de gira per una vintena de localitats valencianes, ha contribuït a la bona acollida del llibre per part d'un públic molt divers, bona prova d'això són les tres edicions que s'han publicat. La bona acollida de la poesia en valencià no només s'ha donat amb el llibre de Marc Granell, sinó també amb els Poemes inèdits de Joan Fuster, que figura entre els tÃtols més venuts del Magnà nim durant aquest perÃode.
El segon llibre que més interès ha despertat entre els lectors ha estat La guerrilla antifranquista en la comarca Requena-Utiel (desde sus orÃgenes hasta 1947), de Teófilo Gallega, minuciosa investigació iniciada a partir de la cerca del cadà ver del seu oncle Federico, mort en la muntanya, que va portar a l'autor a interessar-se per la història dels maquis i la seua lluita en aquesta comarca.
I entre els tres tÃtols més venuts del Magnà nim en el primer semestre de l'any, torna a repetir Diari de Sotaia, de Joan Pellicer, també en la seua tercera edició, on l'intimisme i la prosa poètica van de la mà d'un autor molt apreciat al PaÃs Valencià .