L’IVC reprén la programació cultural en els teatres Principal i Rialto de València este cap de setmana
En el Teatre Principal es podrà vore el premiat monòleg inspirat en Ricard III Història d’un senglar
En la Sala 7 del Rialto es presenta For (D) de la valenciana Olga Clavel, un espectacle de dansa sobre l’impacte de la música en el cos
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació reprén l’activitat programada per la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura en els teatres Principal i Rialto de València amb l’objectiu de reactivar el sector cultural.
Es tracta de dos propostes en format íntim que requerixen una proximitat especial amb el públic. En concret, en el Teatre Principal es podrà vore el premiat monòleg Història d’un senglar mentres que en el Teatre Rialto es presenta l’espectacle sobre l’impacte de la música en el cos For (D), de la valenciana Olga Clavel.
Història d’un Senglar (O alguna cosa de Ricard) és un monòleg, escrit i dirigit per Gabriel Calderón, inspirat en Ricard III, que reflexiona al voltant dels mecanismes de poder contemporanis, el desig, el ressentiment i els límits de l’ambició humana.
Es podrà vore els dies 16 i 17 de novembre en el Teatre Principal amb un aforament reduït, ja que l’espectacle requerix una certa proximitat amb l’espectador.
Segons el seu autor, “dialogar amb un clàssic implica trobar les paraules, idees i situacions contemporànies que troben el seu ressò, ressonen i s’acoblen en un harmònic diàleg amb aquells signes escrits fa segles”.
El seu protagonista, Joan Carreras, va obtindre el Premi Max i el Premi Butaca a millor actor per la seua interpretació en esta obra. L’actor s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglés comencen a aflorar. Els dos són ambiciosos i intel·ligents.
Com Ricard III, Joan no es conforma amb poc, té ànsia de poder i no està disposat a perdre el temps amb actors blans, hipersensibles o mediocres. A mesura que s’entrellacen les seues històries de vida, la relació entre l’actor, el personatge i l’espectador esdevé cada vegada més estreta.
L’espectacle també va obtindre el Premi Butaca a millor producció de xicotet format i va ser finalista al premi Max millor espai escènic.
For (D) en el Teatre Rialto
D’altra banda, en la Sala 7 del Rialto es podrà vore, el 15 i 16 de novembre, For (D) de la valenciana Olga Clavel, una proposta de moviment sobre l’impacte de la música en el cos. A més, es realitzarà una funció matinal el dia 15 amb un col·loqui posterior amb el públic.
“For(D) ha sigut un procés en el qual hem investigat sobre la ressonància, i la petjada que provoca la música en este cas la música tecno, sobre el cos”, afirma la seua directora i coreògrafa, Olga Clavel.
La peça, que compta amb la col·laboració de Teatre L’Artesà i Espai LaGranja, busca la connexió amb l’espectador per la qual cosa busca descentralitzar l’‘espai discoteca’ i l’espai escènic, per a convertir For(D) en una experiència compartida amb el públic “a on ens trobem en una primera part amb el cos rebent l’impacte de la música, l’espai, la llum i després este cos desapareix provocant una memòria (ressonància) espacial i el cos públic ocupa este buit, ple de contingut”, conta la companyia.
Les entrades es poden adquirir en les taquilles del teatre, així com en la taquilla en línia.