L’autora de ‘La rateta Marieta’ dialoga amb els escolars de primària a la Biblioteca Valenciana
Fina Masgrau ha revelat els enigmes plantejats pels lectors sobre les vivencies de la ‘rateta’ més coneguda en la literatura infantil escrita en valencià
Fina Masgrau, autora de les històries de ‘La rateta Marieta’, una col·lecció de contes infantils molt popular entre els estudiants de Primària, ha participat hui en l’‘Encontre d’escriptors’ a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
Professora de professió fins que es va jubilar, Fina Masgrau es va dedicar a la literatura infantil i a escriure material per a xiquets estimulant la creativitat i la lectura. En 1983 va presentar amb la seua primera publicació ‘Gegants’ però va anar amb la col·lecció de ‘La rateta Marieta,’ composta per 29 contes, amb la qual es va donar a conéixer entre el públic infantil. En 1990 va rebre el Premi Crítica Serra d’Or per l’obra ‘Marieta i el telèfon’ i en 2012 el Premi de l’Institut Interuniversitari per la col·lecció completa de contes. Altres títols de l’autora són: ‘Xino xano’, ‘Sopa de lletres’ i el ‘El país de la No-memòria’.
Fina Masgrau s’ha definit com una persona afortunada perquè “els seus llibres han sigut publicats i han servit per a aproximar als més menuts a l’hàbit de la lectura”.
Als alumnes dels col·legis Ramón Laporta de Quart de Poblet, Professor Sebastián Burgos de València i Baronia Baixa de Gilet, l’escriptora els ha dit que “escriure és inventar amb les paraules i descobrir els altres personatges i històries”.
Ha parlat de la utilitat de les paraules “perquè transmeten emocions, ens traslladen a altres països i ens ensenyen a pensar” i de la versatilitat que tenen perquè “les pots llegir, escriure, jugar amb aquestes i fins i tot algunes tenen el poder d’atrapar-te en una història que no vols que s’acabe mai”.
Fina Masgrau ha revelat que ‘La rateta Marieta’ va sorgir amb el dibuix que va fer Lourdes Bellver i que està inspirada en la pròpia infància de l’escriptora i en els jocs que ella va gaudir pels carrers del seu poble.