L’Ajuntament de València reclama “agilitat” al govern central per a la llicència de la nova ciutat esportiva del Levante
La regidora Lucía Beamud recorda que tots els tràmits municipals estan realitzats des de setembre de 2022, a l’espera d’un acord del Consell de Ministres
La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha informat este matí que l’Ajuntament “ja té tots els permisos per a la llicència definitiva de la nova ciutat esportiva del Levante UD”, a Natzaret, a l’espera d’un acord del Consell de Ministres i, posteriorment, l’autorització demanial de l’Autoritat Portuària de València. Segons l’edil, es tracta “d’un mer tràmit que no comporta major dificultat”, per la qual cosa hi ha demanat “la màxima agilitat” al govern central i la implicació de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.
“No entenem este retard”, ha remarcat Beamud, qui ha assegurat que totes les gestions municipals, “amb més dificultat tècnica i complexitat”, estan fetes des de setembre de 2022. Per a la titular d’Espai Públic, “s’ha de donar-li la màxima agilitat possible, de la mateixa manera que l’Ajuntament va donar agilitat a este expedient, que vam declarar prioritari, perquè es un projecte molt important per a la ciutat, el veïnat, el Levante i l’afició”. La nova infraestructura, ha assenyalat la regidora, facilitarà els desplaçaments a les instal·lacions esportives del club granota, atenent així mateix les demandes de mobilitat del veïnat, i “enriquirà una zona que requerix d’eixa urbanització i que ve a culminar altres projectes”, com ara el Parc de Desembocadura.
Lucía Beamud ha detallat les gestions que s’han portat a terme des del consistori per activar la llicència de la nova ciutat esportiva del Levante, “de la mà i amb interlocució directa amb el club, els diversos servicis municipals i direccions generals de la Generalitat”, i que estan finalitzades des de setembre de 2022. Entre d’altres, ha destacat: l’acord plenari; l’aprovació per part del Consell Territorial d’Urbanisme i el Consell Consultiu; els informes tècnics d’Urbanisme, Jardineria, Mobilitat o el Cicle Integral de l’Aigua; el permís d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria); la Comissió Municipal de Patrimoni, o l’informe favorable de Sanitat, Territori i Gestió Urbanística.
La regidora s’ha referit a “altres projectes que han portat grans inversions per a València”, com ara l’edifici de Vodafone a l’avinguda de les Corts Valencianes o l’hospital biomèdic d’Ascires, i que han comptat amb “l’agilitat” de l’Ajuntament en la seua tramitació, “la mateixa que li reclamem al Consell de Ministres”.