L'Ajuntament de València prorroga el conveni amb la Universitat de València sobre prevenció de l'addicció al joc i tecnologies
La JGL aprova una ajuda de 62.000 euros per a la implementació conjunta de programes preventius d'estes addiccions en l'àmbit escolar de València
Així mateix, s'ha aprovat el pagament de 25 beques, de 300 euros cadascuna, a estudiants d'FP Dual de l'IES Jordi de Sant Jordi i del CIPFP Misericòrdia
La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat la concessió d'una subvenció de 62.000 euros per a la pròrroga i modificació del conveni de col·laboració que l'Ajuntament manté amb la Universitat de València (UV) per a la cooperació en el marc dels programes preventius de l'addicció al joc i a les tecnologies.
Segons explica el conveni, l'addicció al joc i les addiccions tecnològiques són dos dels problemes de salut més recents que afecten especialment joves i adolescents, de manera que és necessari intervindre preventivament des dels servicis especialitzats. En este sentit, les mesures preventives han d'adequar-se a la realitat canviant del joc i de les tecnologies, per la qual cosa és necessari realitzar una investigació constant sobre les principals variables i dimensions que estan a la base d'estes addiccions en els adolescents.
A més, tant la Unitat de Joc i Addiccions Tecnològiques de la Universitat de València (Departament Psicologia Bàsica) com el Servici d'Addiccions de l'Ajuntament de València realitzen accions preventives en estos àmbits i des de fa uns anys estan conjuminant esforços i coneixements per a aconseguir que els adolescents escolaritzats en centres educatius del municipi tinguen l'oportunitat de sensibilitzar-se davant estos problemes i adquirisquen les necessàries habilitats per a previndre estes noves addiccions.
En este sentit, cal destacar la posada en marxa dels tallers Ludens i Clickeando. El primer és una activitat informativa que aprofundix en l'ús que actualment fan els joves dels jocs d'atzar en línia i en els possibles problemes derivats la seua utilització. El segon és una activitat informativa sobre l'ús que fan els xiquets, xiquetes i joves de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), i els possibles problemes derivats de la seua mala utilització.
Per això, es considera convenient prorrogar este conveni, l'objectiu del qual és la implementació conjunta de programes preventius de les addiccions ja esmentades en l'àmbit escolar de València. A més, es busca optimitzar el treball de totes dos institucions i aprofundir en l'estudi de la problemàtica perquè s'aconseguisca cada vegada més eficàcia en la prevenció d'estes addiccions.
25 beques per a la Formació Professional Dual
D'altra banda, la JGL també ha aprovat el pagament d'un total de 7.500 euros, és a dir, 25 beques a l'estudi de 300 euros cadascuna corresponents al mes de novembre de 2023, per al funcionament del programa de Formació Professional Dual.
Estes beques s'emmarquen en el conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, per al desenvolupament de dos projectes d'FP Dual en el curs acadèmic 2023-2024.
En concret, es tracta del programa elaborat per l'IES Jordi de Sant Jordi en el qual el consistori col·labora a través de 15 beques, de les quals 4 es destinen al cicle formatiu d'Educació Infantil, 5 al d'Integració Social, 4 al d'Animació Sociocultural i 2 al d'Igualtat de Gènere. I de l'elaborat pel CIPFP Misericòrdia, al qual se li concedixen 10 beques distribuïdes del següent mode: 4 per al cicle formatiu d'Educació Infantil, 4 per al d'Integració Social i 2 per a Igualtat de Gènere.