L’Ajuntament de València invertix dos milions d’euros en projectes de rehabilitació i creació de nous espais als quinze pobles de la ciutat
Actualment ja s’ha efectuat un terç de les més de quaranta-cinc actuacions. La resta està en procés d’adjudicació
L’Ajuntament de València ha invertit dos milions d’euros en projectes per als quinze pobles de la ciutat de València. Estes actuacions venen emmarcades en el Pla SOM+, que s’executa en dos fases, d’una banda, l’any 2017, i d’una altra, en 2018 i 2019, dins del Pla IFS 2018 (inversions financerament sostenibles). Estes accions, que es realitzen conjuntament amb la Diputació de València, corresponen a més de quaranta-cinc obres entre les quals es troben la rehabilitació i recuperació de l’espai públic i la creació de nous espais verds. Actualment ja s’ha efectuat un terç d’estes actuacions i la resta està en procés d’adjudicació.
«Estes inversions tenen un caràcter de reivindicació dels espais públics, ja que es rehabilitaran espai verds, places i servicis que siguen per a l’ús de totes les veïnes i veïns. En este sentit, destaquen les inversions que es fan en dotacions municipals, que repercutixen en més activitats culturals i en la recuperació del nostre patrimoni històric, com per exemple la recuperació de la Font de Massarrojos», ha destacat la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud .
Quant als espais verds, existixen diferents actuacions en parcs i jardins com per exemple a Carpesa, la Torre i el Perellonet, entre d’altres. Així mateix, el Pla acull una actuació nova, que consistix en un jardí al parc de la Font a la Torre. «Esta actuació s’emmarca en la recuperació del patrimoni històric, ja que la gent més major li deia el carrer de la Font i és un nom que s’havia perdut, per això amb esta obra volem recuperar esta memòria», ha assenyalat la regidora de Pobles de València. D’altra banda, també s’efectuarà la recuperació de la plaça de Borbotó «per a recuperar l’harmonia d’este lloc amb el seu entorn».
Un altre aspecte que cal destacar és la rehabilitació dels parcs infantils, com per exemple en el Perellonet, que ja s’ha efectuat, on les condicions «no eren favorables». D’altra banda, al parc de Carpesa s’inclouran jocs inclusius, «ja que és necessari perquè totes les persones puguen gaudir d’estes instal·lacions independentment de les seues diversitats», ha explicat Beamud.
Respecte a les actuacions als espais municipals, la regidora ha assenyalat que «estos llocs ajuden a promoure el teixit associatiu i del poble mateix, ja que són llocs de reunió i socialització entre els veïns i veïnes». Estes actuacions corresponen a les de les escoles del Palmar i Benifaraig.
Lucía Beamud ha destacat que totes estes accions tenen com a objectiu «ampliar l’espai públic, per i per a les persones, perquè existisca una vida més activa als pobles i que s’hi faça vida, des dels més menuts als més grans».