VALENCIA | SOCIETAT

L'Ajuntament de València instal·larà detectors de fum en habitatges de persones grans vulnerables

ELPERIODIC.COM - 23/12/2022

Està previst instal·lar 600 d'aquests dispositius per tenir una "resposta ràpida" en cas que es produïsca un incendi en aquests habitatges

La Junta de Govern Local ha aprovat el protocol per a la instal·lació de detectors de fum en domicilis de persones majors vulnerables. Este protocol és fruit de la col·laboració entre el servici d'Envelliment Actiu i el Departament de Bombers, Prevenció i Intervenció en Emergències i Protecció Civil. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha assenyalat que està previst instal·lar 600 dispositius “per a poder tindre una resposta ràpida en el cas que es produïsca un incendi en els seus domicilis”.

Borja Sanjuán que ha informat dels acords de la Junta de Govern al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que estos 600 dispositius s'instal·laran en domicilis de persones usuàries dels centres de dia municipals, en una primera fase, quedant oberta la possibilitat d'ampliar-ho en fases successives. Sanjuán ha assenyalat que s'atendrà persones en les quals concórreguen les circumstàncies de “vulnerabilitat, soledat i edat avançada, tant per l'estalvi que suposaria a persones amb dificultats econòmiques com per a donar majors probabilitats de salvar-se de l'incendi a persones que es troben molt temps soles en els seus domicilis”.

La Junta de Govern Local ha aprovat també la signatura d'un conveni amb la Universitat de València per a la creació de la Càtedra de 'Intel·ligència artificial i visualització d'informació per al govern obert a la ciutat de València'. A este efecte s'ha autoritzat una despesa de 30.000 euros. La Universitat desenvoluparà activitats formatives, culturals i d'investigació i extensió universitària orientades a l'aplicació de la intel·ligència artificial en tot el relatiu a la informació i coneixement de la ciutat de València.

La Càtedra impulsarà línies d'investigació avançada que permeten la integració del món acadèmic i el govern de la ciutat. Està prevista la convocatòria de premis per a treballs de grau o de màster així com la promoció de seminaris i trobades internacionals, cursos i conferències. Un altre dels objectius del conveni és la difusió entre la ciutadania de diverses facetes de la gestió de la ciutat, en temes innovadors relacionats amb la cultura o el medi ambient entre altres.

D'altra banda, la Junta de Govern ha aprovat també el projecte d'obres del depòsit de tempestes al carrer Tomàs de Montañana de València, en el barri de Penyarroja, per un import de 8.768.598 euros (IVA inclòs). El tanc de tempestes de sis mil metres cúbics de capacitat permetrà controlar les descàrregues del col·lector de Doctor Manuel Candela, minimitzant els alleujaments que en època de pluges es produïxen cap al col·lector nord.

Període mitjà de pagament a proveïdors

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha informat també que s'ha publicat el període mitjà de pagament a proveïdors que se situa de mitjana en 2022 en 29, 49 dies. Sanjuán ha destacat que “de nou se situa per davall dels 30 dies com ve succeint des de 2018”. “A més –ha afegit el regidor d'Hisenda- hem batut un rècord de pagaments ordenats entre el capítol dos i el capítol sis que puja ja a 259 milions d'euros, és a dir uns 60 milions d'euros més del que es pagava i executava en 2015”.

Quant al pressupost d'inversions, Sanjuán ha assenyalat que amb les últimes incorporacions “tindrem un pressupost per a inversions en marxa este any de 338 milions d'euros, la qual cosa vol dir que el pressupost municipal que està movent este Ajuntament és de 1.267 milions d'euros, una xifra absolutament històrica”.